Mercedes cu siguranta si-a petrecut mult timp sa gaseasca un rival direct pentru Audi A6 Allroad. Modelul All-Terrain a fost lansat in Europa in a doua jumatate a anului 2016 ca un E Class break, inaltat cu un body kit de plastic care sa il faca sa para mai agresiv si cu 4Matic standard. Cu aproximativ un an in urma, Mercedes ne-a luat prin surprindere dezvaluind un break chiar mai inaltat si mai competent, pregatit pentru a merge in off road, unde nu mai fusese nici-un E Class.

Zilele aceastea, clasa E All-Terrain 4×4² ajunge iar in atentia noastra cu incercarea producatorului german sa demonstreze ca break-ul sau chiar si mai inaltat poate urca obstacole rezervate clasei G si Unimog . Urca dealuri abrupte, trece prin ape adanci, abordeaza drumuri extrem de denivelate – masina pare a fi de neoprit.

Exista doar o problema – nu este de vanzare. Pentru moment, E-Class All-Terrain 4×4² este strict un proiect unic al inginerului de dezvoltare Jürgen Eberle prezentat in acest videoclip. Cu axele portale mostenite de la modelul G500 4×4², o garda la sol extrem de generoasa si overfendere masive – aceasta este departe de un break din clasa E normal.

Sub capota regasim motorul standard pe care il veti gasi in modelul E400, un motor V6 de 3,0 litri, cu doua turbine, cu 329 cai putere si cuplu de 480 Nm. Desi All-Terrain 4×4² a fost construit pentru off-road, putem vedea ca este de asemenea bun pentru un pic de drifting pe o suprafata noroioasa.

Este de la sine inteles ca nu a fost vorba despre un singur om, deoarece o mica echipa a fost implicata in proiect dupa ce Jürgen Eberle a primit unda verde de la seful sau. A durat aproximativ sase luni pentru a finaliza proiectul, inclusiv sase saptamani pentru a construi masina in sine.

Venind de la o companie care in ultimii ani a construit cateva vehicule nebunesti precum G63 6×6, G650 Landaulet si G500 4×4², modelul E400 All-Terrain 4×4² bazat pe un break parca are sens. Daca l-ar si construi …

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-4

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-3

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-6

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-9

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-1

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-7

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-8

Conceptul Mercedes E-Class All Terrain 4x4² ne face sa uitam de SUV-uri mercedes-e-class-all-terrain-4x4-5Sursa: Motor1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.