Ford

Al doilea SUV Ford produs in Romania, la Craiova, pare sa fie tot mai aproape de realitate. Ford Europa a dezvaluit joi o serie de detalii despre planurile pe care le are pe termen scurt. Intre acestea si faptul ca va lansa un nou SUV in luna aprilie a acestui an. Nu au fost furnizate detalii despre noul model, dar acesta a fost deja observat in timpul unor teste sub camuflaj.

De altfel, despre acest model s-a vorbit de anul trecut. „Noul vehicul se adauga actualului SUV de clasa mica Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la Craiova. Noul model si data de start a productiei vor fi confirmate in apropierea momentului lansarii”, arat comunicatul oficial. Mai mult, s-a vorbit despre acesta cu prilejul negocierilor contractului colectiv de munca pentru 2018. Un document intern semnat de John Oldham, pe atunci directorul Ford Romania, sublinia faptul ca viitorul uzinei ar putea include un nou model, prezentat atunci cu numele de cod BX 726.

Ford a anuntat in 2018 si faptul ca uzina craioveana va primi o investitie de 200 de milioane de euro pentru tehnologizare si adaptarea liniei de productie la noul model. Gazduirea asamblarii acestuia va genera 1500 de noi locuri de munca, ceea ce va duce la un total de 5900 de angajati ai uzinei.

Versiuni electrificate pentru toata gama

Ford a anuntat ca toate modelele din gamă vor primi versiuni electrificate. Este vorba despre versiuni mild-hybrid, hibrizi clasici și plug-in hybrid, cât și versiuni electrice. De asemenea, Ford a confirmat din nou ca va introduce in 2020 un SUV electric inspirat din Mustang.

In plus, accentul se va pune pe dezvoltarea SUV-urilor, ca urmare a rezultatelor inregistrate de Ecosport, Kuga și Edge. Nu vor lipsi insa nici modele importate din afara Europei, inclusiv Mustang și Edge.

Restructurarile nu vizeaza Craiova

Cu această ocazie, Ford a anuntat si informații cu privire la reorganizarea unor uzine din Europa. Compania nu a facut insa vreo mentiune vizand fabrica de la Craiova. De altfel, uzina de la Craiova este una dintre cele mai competitive pe care le are Ford in Europa ca urmare a costurilor reduse cu forta de munca.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.