Tesla ar putea fi interesata de un parteneriat cu Mercedes Benz la dezvoltarea unei versiuni electrice a van-ului Sprinter.

Prin intermediul unui tweet, directorul executiv al companiei americane, Elon Musk, a anuntat ca „Ar putea fi interesant sa lucram cu Daimler/Mercedes la un Sprinter electric. E o furgoneta grozava. Vom intreba”, a fost raspunsul acestuia la un comentariu facut de un utilizator Twitter.

Ultima generatie de utilitare Sprinter a debutat in luna februarie a acestui an, iar Mercedes-Benz intentioneaza sa ofere versiuni electrice incepand cu anul viitor.

Daimler a refuzat sa comenteze daca este deschisa colaborarii cu Tesla, insa un purtator de cuvant al companiei s-a declarat fericit cu interesul aratat de Elon Musk pentru van.

CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, a declarat, luna trecuta, intr-un interviu acordat in Polonia, ca nu exclude o colaborare cu Tesla in viitor, chiar daca producator auto german si-a vandut pachetul de actiuni detinut in cadrul companiei americane de vehicule electrice.

La inceputul acestei luni, Elon Musk a dezvaluit, de asemenea, ca Tesla intentioneaza sa isi extinda piata globala dincolo de America de Nord, Europa si China. Compania intentioneaza sa construiasca Model 3 in China si a sugerat atingerea unei capacitati de productie de 7.000 de unitati.

Elon Musk a mai dezvaluit pe Twitter ca a cerut recent echipei sale de service sa se extinda la toate regiunile populate din America de Nord, Europa de Est, China si Japonia pana la sfarsitul anului viitor. El a spus chiar ca: „Suntem complet absenti in unele regiuni geografice”.

Totusi, anunturile lui Musk trebuie luate cu retinere, mai ales ca in curand va fi inlocuit de Robyn Denholm in functia de CEO al Tesla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.