Skoda Rapid se va transforma intr-o alternativa autentica la Volkswagen Golf cu un nume nou, un stil mai ascutit si mai mult spatiu.

Producatorul auto din Cehia a prezentat prima imagine teaser cu inlocuitorul modelului Rapid.

Imaginea intunecata prezinta un profil al versiunii de productie, care va fi dezvaluita in intregime pana la sfarsitul anului 2018.

Hatchback-ul Skoda este gata sa se transforme dintr-o oferta ieftina si vesela intr-un adevarat rival pentru Volkswagen Golf si Ford Focus, in timp ce-si va mentine spatiu clar in gama, intre Fabia si Octavia. Pentru a marca aceasta schimbare, noul model va prelua si un nume nou.

Skoda pregateste un rival pentru Volkswagen Golf si Ford Focus rapid-fata

Precum conceptul Vision RS, noul model va prelua un profil hatchback traditional cu cinci usi. Clusterele usoare par a fi mai clare si mai subtiri decât la mai multe modele Skoda lansate recente, ceea ce sugereaza ca modelul de productie va ramâne fidel conceptului.

Scoaterea de pe piata a modelului Rapid vine ca urmare a vanzarilor slabe din afara Cehiei.

Succesorul Skoda Rapid va fi dezvoltat pe platformat MQB A0, pe care au mai fost construite Seat Ibiza, Volkswagen T-Roc, dar si noua generatie a Skoda Fabia.

Cu toate acestea, Skoda si-a asigurat dreptul de a utiliza o versiune mai lunga de MQB A0 decât oricine altcineva in cadrul grupului Volkswagen, care va sustine doua masini noi: urmatorul Rapid si crossover-ul ce va fi dezvoltat pe baza conceptului Vision X, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Aceasta masina se spune ca este o previzualizare apropiata a modelului de productie, care ar putea fi numit Amiq sau Anuq.

Skoda pregateste un rival pentru Volkswagen Golf si Ford Focus rapid-spate

Daca va avea acelasi ampatament ca Vision X, de 2.645 mm, noul Rapid ar fi cu 25 mm mai lung decat actualul Golf, ceea ce l-ar apropia mai mult de Octavia decat de Fabia.

Motorizarile viitorului Rapid vor cuprinde toate unitatile pe benzina lansate recent, precum cel 1de 1.0 litru de la 84 la 109 cai putere, si cel de 1.5 litri cu 148 de cai putere. E de asteptat sa fie oferit si un diesel de 1.6 litri, precum si o varianta hibrid.

Sursa foto: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.