Simone Tempestini a castigat cea de-a patra etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri, desfasurata in judetul Bacau.

Pentru al doilea an consecutiv, Simone Tempestini, alaturi de copilotul sau Sergiu Itu, termina pe prima pozitie Raliul Moldovei si preia conducerea in clasamentul general, cu trei victorii inregistrat in patru etape disputate pana acum.

Simone Tempestini a inceput in forta Raliul Moldovei, impunandu-se joi la shakedown, iar vineri a castigat cinci dintre cele noua probe speciale. Sambata, pilotul cu origini italiene si-a mentinut avansul si a terminat cu aproape un minut peste urmatorul clasat.

Si la fel ca-n sezonul precedent, pe locul doi a sosit echipajul format din Vali Porcisteanu si Dan Dobre, in timp ce ultima pozitie a podiumului i-a revenit echipajului alcatuit din Dan Girtofan si Tudor Marza.

Top 10 la Raliul Moldovei 2018:

1. S. Tempestini/S. Itu 01:36:30,5
2. V. Porcisteanu/D. Dobre +00:58,7
3. D. Girtofan/T. Marza +02:46,2
4. M. Mihalache/J. Soos +06:58,9
5. G. Szabo/L. Mag +07:57,6
6. C. Aur/S. Moraru +08:13.5
7. S. Barbu/M. Banca +09:38,3
8. J. Tatu/E. Rotaru +12:36,8
9. R. Badiu/G. Lazar +12:49,9
10. R. Nechifor/D. Vraja +12:50,8

Simone Tempestini a castigat Raliul Moldovei raliul-moldovei-podium

Campionul ultimelor editii – Bogdan Marisca, aflat pe locul 3 dupa prima zi, s-a vazut fortat sa abandoneze in ziua a doua, din cauza unei probleme la bateria masinii.

Un total de 54 de echipaje au luat startul la cea de-a 8-a editie a Raliului Moldovei, care a consemnat un adevarat tur de forta in cele mai mari orase ale judetului Bacau. Am avut 17 probe speciale, cu o lungime totala de 136.71 kilometri, impartiti in cele doua zile de concurs.

Raliul Moldovei a contat atat pentru Campionatul National de Raliul, cat si pentru FIA European Rally Trophy si Balkan Rally Trophy.

Urmatoarea etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri, a 5-a, se va desfasura in perioada 13-14 iulie, in Harghita.

Simone Tempestini a castigat Raliul Moldovei raliul-moldovei-1Simone Tempestini a castigat Raliul Moldovei raliul-moldovei-2Simone Tempestini a castigat Raliul Moldovei raliul-moldovei-3Simone Tempestini a castigat Raliul Moldovei raliul-moldovei-4Sursa foto: Facebook/Raliul Moldovei (Dan Stefan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.