Robert Kubica va concura pentru Williams in 2019, completand astfel o revenire remarcabilă la opt ani după un accident de raliu care aproape l-a ucis. Pilotul polonez in varsta de 33 de ani s-a ales atunci cu bratul drept partial distrus printre multe alte rani.

Revenirea lui Kubica poate fi considerata astfel una dintre cele mai remarcabile din istoria automobilismului sportiv.

„Din punct de vedere uman, inteleg ca e o poveste pe care probabil nimic n-a crezut ca se va intampla. Probabil ca am fost singurul care n-a renuntat sa creada. Asta arata ca nimic nu e imposibil. Din punct de vedere al pilotului, trebuie doar sa asteptati cateva luni si veti vedea. Daca nu as fi capabil sa conduc, nu as fi aici”, a declarat Robert Kubica.

„E un mod normal de a gandi ca oamenii vad limitele mele si intreaba cum este posibil sa fac acest lucru si stiu ca e greu de crezut. Dar Williams a vazut-o anul acesta si am vazut-o si eu in ultimele 16 sau 18 luni de cand am condus un monopost de Formula 1 la Valencia”, a completat acesta.

La randul sau, directorul adjunct al echipei, Claire Williams, a spus: „Este un mare credit pentru puterea lui de caracter si tenacitatea de a reveni la Fomrula 1. Nivelul lui de determinare e remarcabil”.

In sezonul urmator, Kubica il va avea coechipier la Williams pe incepatorul George Russell.

A fost la un pas de moarte

In urma cu aproape 8 ani, la inceputul anului 2011, Kubica, care se pregatea sa inceapa un al doilea sezon la Renault, a suferit un accident groaznic la un raliu in Italia.

Masina condusa de pilotul polonez a lovit o bariera de pe marginea drumului, iar Kubica s-a ales cu multiple fracturi si leziuni pe partea dreapta a corpului sau, fiind la un pas sa-si piarda bratul drept.

Pentru o vreme, viata lui Kubica a fost chiar pusa in pericol, inainte de a incepe un lung proces de recuperare, cu scopul de a reveni in sport.

Pentru mai mult ani, Kubica a simtit ca nu-si poate folosi pe deplin mana dreapta pentru a concura in Formula 1, astfel ca timp de trei ani a participat in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

La 76 de curse a luat startul Robert Kubica in Formula 1, in perioada 2006-2010, castigand una si fiind pe podium in 12 ocazii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.