Primul SUV electric din istoria Audi, E-Tron, va ajunge in showroom-uri cu o intarziere de patru saptamani din cauza unei probleme de soft.

Purtatorul de cuvant al companiei germane a dezvaluit ca Audi E-Tron are nevoie de o noua autorizatie de reglementare pentru un software care a fost modificat in timpul procesului de dezvoltare.

E-Tron a fost lansat global luna trecuta, intr-un eveniment ce a avut loc la San Francisco, SUA, ca parte a efortului Audi de a se extinde pe piata vehiculelor premium si sa rivalizeze cu Tesla, care a avut, in mare masura, aceasta nisa de una singura.

Intarzierile E-Tron au fost raportate pentru prima oara de publicatia germana Bild am Sonntag, care a citat surse din apropierea companiei.

Publicatia in cauza sustine chiar ca aceasta amanare ar putea fi chiar de cateva luni, anuntand ca Audi nu a ajuns la un acord cu LG Chem, furnizorul sud-coreean de baterii pentru vehiculele electrice.

Problema dintre cele companii a survenit din cauza dorintei asiaticilor de a creste preturile cu aproximativ 10% din cauza cererii ridicate.

LG Chem livreaza baterii pentru vehicule electrice pentru Audi, Volkswagen și Daimler.

Un oficial LG Chem a refuzat sa comenteze raportul, invocand confidentialitatea relatiei sale cu un client. Purtatorul de cuvant al Audi a refuzat, de asemenea, sa comenteze negocierile privind preturile cu LG Chem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.