Opel a anuntat lansarea a patru modele electrice pana in 2020.

Primul model care va primi o versiune plug-in hyvrid va fi SUV-ul Grandland X, in prima jumatate a anului viitor.

Joi, constructorul german a anuntat ca utilitara Vivaro si SUV-ul Moka vor dispune si ele de versiuni electrice incepand cu anul 2020.

In plus, micuta Corsa va primi, de asemenea o versiune electrica in 2020, urmand a fi comercializata sub numele eCorsa.

Directorul executiv al Opel, Michael Lohscheller, a declarat ca noul Corsa va face „electro-mobilitatea accesibila pentru multi clienti”, relateaza CNBS.

Lohscheller a adaugat ca Opel „a facut eforturi maxime in electrificarea portofoliului”, iar planul e de a electrifica toate modelele din gama pana in 2024.

Fondat in 1862, Opel este unul dintre cei mai mari producatori de automobile din Europa, iar din luna august a anului trecut face parte din grupul francez PSA.

Opel se numara, astfel, printre numerosii producatori auto care isi intensifica prezenta in sectorul vehiculelor electrice.

Anul trecut, Volvo Cars a anuntat ca fiecare masina noua lansata va beneficia si de o versiune electrica, incepand cu anul 2019. De asemenea, producatorul auto suedez si-a propus ca vehiculele electrice sa reprezinte 50% din vanzari pana in anul 2025.

In luna septembrie a anului curent, Mercedes-Benz a lansat primul sau SUV complet electric. EQC a fost prezentat la un eveniment sustinut la Stockholm (Suedia), fiind primul vehicul produs sub marca tehnologica EQ. De asemenea, tot in septembrie, Audi a inceput productia in masa a lui e-tron, primul SUV complet electric al brandului ce-si are sediul la Ingolstadt‎.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.