Google isi croieste loc intre tine si masina.

Alianta auto Renault-Nissan-Mitsubishi a anuntat ca este in parteneriat cu Google pentru a incorpora sistemul de operare Android in viitoarele sale vehicule. Cei trei producatori de automobile si subcontractantii lor intentioneaza sa aduca sistemul de infotainment bazat pe Android clientilor incepand cu anul 2021. Sistemul va integra multe dintre caracteristicile Android chiar in sistemul de infotainment al vehiculului, inclusiv Google Maps, accesul la Magazinul Google Play pentru aplicatii si Asistentul Google.

„Prin integrarea platformei Android in sistemele noastre de infotainment, adaugam un nou nivel de inteligenta vehiculelor noastre conectate”, spune Kal Mos, vicepresedinte global al Allied Connected Vehicles de la Renault-Nissan-Mitsubishi. „in viitor, Asistentul Google, care utilizeaza tehnologia AI de varf a celor de la Google, poate deveni principalul mod in care clientii interactioneaza cu vehiculele lor, hands free.

Google Maps vor oferi navigare turn-by-turn in timp ce proprietarii pot descarca aplicatii noi din Magazin Play. Asistentul Google va permite pasagerilor sa raspunda la apeluri si mesaje, sa gaseasca informatii, sa gestioneze functiile vehiculului si sa controleze funtiile media folosind vocea. Convenabilitatea nu este singurul lucru pe care sistemul de operare Google Android il va permite.

Parteneriatul se va concentra, de asemenea, pe integrarea sistemelor bazate pe cloud – Alliance Intelligent Cloud – si conectivitatea vehiculelor pentru a imbunatati experienta de conducere. Alliance Intelligent Cloud va poate ajuta sa gestionati date, sa efectuati update-uri wirelessa si sa efectuati diagnoza la distanta. Sistemul de operare bazat pe Android va fi intotdeauna actualizat impreuna cu suita de aplicatii de la Google si alti dezvoltatori.

„in vehiculele noastre, construim o experienta on-board si off-board puternica si fara probleme, in aditia aplicatiilor si serviciilor Google cu care multi utilizatori sunt obisnuiti, inclusiv Google Maps, Asistentul Google si Magazin Google Play”, a adaugat Hadi Zablit, vicepresedinte senior de dezvoltare a afacerilor la Renault-Nissan-Mitsubishi.

Volvo si Google au un parteneriat similar, anuntat la inceputul acestui an; cu toate acestea, Volvo nu a specificat cand vehiculele sale vor veni cu sistemul de operare instalate in vehiculele sale. Nici Renault-Nissan-Mitsubishi, nici Volvo nu au declarat cat de mult ar avea acces Google la datele unui vehicul. Utilizarea serviciilor Google vine de multe ori cu pretul ‘predarii’ unor cantitati mari de date de identificare pentru gigantul Google.

Sursa: Nissan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.