Mercedes-Benz crede cu tarie in ideea ca in viitor nu vor mai exista accidente rutiere soldate cu victime. In acest sens, compania germana va lansa un vehicul care nu poate fi implicat in accidente.

Companii precum Volvo au discutat de ani de zile despre ideea de 0 decese in accidentele rutiere. Acum, Mercedes-Benz pregateste cel mai sigur vehicul lansat vreodata.

Seful global al Mercedes-Benz, Ola Kalennius este incantat de noul vehicul experimental de siguranta. „Siguranta este ADN-ul principal al Mercedes-Benz, iar obiectivul final este zero accidente in trafic”, a declarat Ola Kalennius.

Intr-un interviu acordat la Consumer Electronics Show 2019, Kalenius a confirmat ca noul vehicul experimental de siguranta va fi dezvaluit la jumatatea acestui an. Acest concept va veni cu imbunatatiri la tehnologia autonoma si la cea de prevenire a coliziunilor. De asemenea, cu noi sisteme de protectie a ocupantilor, menite sa reduca vatamarea in cazul unui accident de masina.

„Lucruri precum conducerea autonoma si asistentele sofisticate la conducere sunt mijloace care permit reducerea accidentelor rutiere. Asta deoarece practic toate accidentele rutiere vin dupa greseli umane”, a adaugat oficialul Mercedes.

Ideea este ca masinile sa fie controlate de o unitate capabila sa invete continuu si care sa poata vedea tot ceea ce se intampla in orice moment.

Kalennius sustine ca multe dintre elementele de siguranta sunt aproape pregatite. „Am lucrat in inginerie timp de cativa ani si sunt absolut uimit de ingeniozitatea si creativitatea inginerilor. Vom face ceva la mijlocul acestui an, pentru a demonstra care va fi viitorul sigurantei”, a mai spus acesta.

„Sunt convins ca intr-o zi vom avea un sofer robot”, a conchis acesta.

Sursa: Motoring

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.