Mercedes-Benz intentioneaza sa-si reduca portofoliul in anii urmatori.

La Salonul Auto care se desfasoara in aceste zile la Paris, viitorul CEO al lui Mercedes-Benz, Ola Kallenius, a anuntat ca nu va ezita sa reduca gama de modele.

„Am avut aproximativ 20 de ani de extindere aproape neintrerupta a portofoliului, mai ales pe partea SUV. Intre 2020-2022, acest lucru ne va duce la peste 40 de modele. Și chiar dacs ne iubim fiecare dintre ‘copiii’ nostri, trebuie sa fim foarte rationali. Nu trebuie sa ezitam sa reducem numarul modelelor din gama”, a spus Ola Kallenius intr-un interviu pentru Top Gear.

„Nu cred ca vom avea parte de taiere radicala a copacului”, a continuat Ola: „Dar, in urmatorii zece ani, ne vom uita la portofoliu, vom vedea ce face sens si ce nu”.

Cu siguranta, avand in vedere tendinta pietei auto, Mercedes va continua sa imbogateasca portofoliu cu SUV-uri si sa reduca din sedanuri.

Ola Kallenius n-a dat niciun indiciu privind modelele care ar putea sa dispara, dar cu siguranta ca exista o suprapunere in gama Mercedes-Bezn. Poate cel mai bun exemplu este cel dintre noul sedan A-Class si CLA-Class, care impartasesc aceeasi platforms si au aceleasi motoare.

Seful AMG, Tobias Moers, a mentionat, in luna mai, ca producatorul auto german nu a decis inca daca va inlocui clasa SLC. „Nu stiu, este in discuție. In constructie, ca sa spunem asa”.

La polul opus, Kallenius a sugerat posibilitatea unui al treilea model AMG, care ar urma sa se alature lui AMG GT si GT 4-Door Coupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.