Hyundai Motor Group a anuntat recent introducerea primului sistem „Multi-Collison Airbag”.

Sistemul a fost dezvoltat pentru a imbunatati performantele airbag-urilor in cazul accidentelor cu coliziuni multiple. Acesta permite utilizarea eficienta a airbag-urilor la un impact secundar prin calibrarea starii vehiculului si a ocupantilor.

Hyundai sustine ca sistemele de airbaguri disponibile in prezent nu ofera protectie secundara. Asta in cazul in care impactul primar este urmat de coliziuni cu obiecte secundare, precum copaci, stalpi electrici sau alte vehicule. Si astfel de cazuri se produc in trei din 10 accidente, scrie Car and Bike.

Sistemul detecteaza pozitia din cabina a pasagerului in urma unei coliziuni initiale. Apoi, este proiectat sa se deplaseze chiar mai rapid atunci cand sistemele de siguranta initiale ar putea sa nu fie eficiente.

Hyundai a recalibrat intensitatea de coliziune necesara. In acest fel, sistemul implementeza mai repede airbagurile in timpul impactului secundar. Compania a analizat scenarii cu mai multe coliziuni in moduri multilaterale pentru a imbunatati performanta airbag-urilor si precizia in coliziuni secundare.

Hyundai prezinta airbag-urile inteligente airbag-1

Hyundai vrea vehicule si mai sigure

Sefului Centrului de Tehnologie de la Hyundai Motor Group, Taesoo Chi, a vorbit despre aceasta noua tehnologie.

„Prin imbunatatirea performantelor airbag-urilor in scenariile de coliziune multipla, ne asteptam sa imbunatatim in mod semnificativ siguranta soferilor si a pasagerilor. Vom continua cercetarea noastra cu privire la situatii de accidente mai diverse. Angajamentul nostru este de a produce vehicule si mai sigure, care sa protejeze ocupantii si sa previna ranile”, a declarat acesta.

Hyundai Motor Group va implementa sistemul in viitor pe vehiculele Hyundai si Kia.

Potrivit Hyundai, aproximativ 30% din 56.000 de accidente de produse in SUA in perioada 2000-2012 au implicat coliziuni multiple.

Citeste si:

Hyundai si Kia joaca tare pe piata vehiculelor autonome: Parcare si incarcare wireless

Hyundai revolutioneaza modul in care pornesti masina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.