Laurens van den Acker, directorul de design al Grupului Renault, a oferit probabil declaratia saptamanii.

Intr-un interviu pentru publicatia Autocar, Laurens van den Acker a comparat Dacia Duster cu Ford Mustang. Mai exact, oficialul francez considera ca Duster reprezinta pentru Dacia ceea ce Mustang inseamna pentru Ford.

„Dusterul pentru Dacia e un pic din ceea ce e Mustangul pentru Ford: un model iconic, cu o personalitate mai puternica decat cea a brandului”, a spus Laurens van den Acker pentru publicatia citata mai sus.

Iar daca ne uitam peste cifre, sunt de partea lui van den Acker. Anul trecut, Dacia a comercializat 460.000 de vehicule, dintre care 145.682 au fost Duster. In primele 8 luni ale anului 2018, SUV-ul romanesc a fost chiar mai cautat, fiind vandute 130.885 de unitati.

In ritmul acesta, Duster are toate sansele sa devina cel mai bine vandut model din gama Dacia, pozitie ocupata in prezent de Sandero, insa cu mai putin de 20.000 de unitati peste SUV-ul care recent a primit noi monitorizari.

Unitatile diesel au fost imbunatatite, insa vestea importanta este introducerea motorului de 1.3 litri si 150 de cai putere, cel mai puternic din istoria constructorului de la Mioveni.

Noua generatie a Dusterului a fost chiar nominalizata pentru 2019 World Car of the Year award.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.