Iniţiatorii proiectului ”Enduro for România” se implică în acte caritabile, aceştia au donat din partea fundaţiei peste 26.000 de lei Asociaţiei Baby Care, pentru consolidarea proiectului de detectare precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii în maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Banii au fost strânşi din donaţiile făcute de concurenţii care au participat la ediţia 2016 a Red Bull Romaniacs. Aceştia au donat echipamente sau diverse sume de bani. Echipamentul, dar şi alte suveniruri, au fost vândute la un târg amenajat în apropierea traseului de la prologul din centrul Sibiului, iar fondurile strânse au fost donate către Asociaţia Baby Care.
Preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu, Maria Livia Ognean, s-a arătat încântată de acţiunea făcut de ”Enduro for Romania”. Proiectul implică achiziţionarea de pulsoximetre şi consumabile necesare depistării precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii, încă de la naştere. Dat fiind că în maternitatea din Sibiu sunt ingrijiţi aproximativ 2700-2800 de nou-născuţi în fiecare an, estimăm că suma de peste 26.000 lei colectată la târgul de echipamente şi suveniruri Enduro for Romania va asigura desfăşurarea acestui proiect pentru aproximativ 3 ani. Astfel, generozitatea concurenţilor, spectatorilor şi organizatorilor va ajuta la evaluarea a aproximativ 8.000 de nou-născuţi.
Sprijinul oferit de către Enduro for Romania, cu ocazia Red Bull Romaniacs 2016, şi de întreaga comunitate naţională şi internaţională de hard enduro este o şansă nesperată, încă o dovadă a faptului că împreună putem şi facem mai multe pentru copiii noştri! Mulţumim pentru daruri şi implicare a concurenţilor – nu sunt nici pe departe aşa de duri cum par – şi le uram succes în competiţiile viitoare! Mulţumim organizatorilor şi tuturor celor care s-au implicat sau urmează să se implice în acest proiect!
Proiectul va fi iniţiat imediat după achiziţionarea pulsoximetrelor, definitivarea procedurilor, instruirea personalului şi finalizarea procedurilor administrative de demarare a proiectului, foarte probabil cel mai târziu în luna octombrie a acestui an”, a spus Maria Livia Ognean.

La rândul său, organizatorul Red Bull Romaniacs şi unul dintre iniţiatorii proiectului Enduro For Romania, Martin Freinademetz, s-a arătat încântat de sprijinul arătat de comunitatea hard-enduro pentru activităţile caritabile.

”Anul acesta am început să strângem fonduri pentru cei care au nevoie de ajutor şi am cerut sprijinul comunităţii de hard-enduro. Răspunsul a fost extraordinar, iar datorită implicării riderilor şi fanilor am izbutit să strângem aproximativ 6.000 de euro pentru proiectul de detectare precoce al malformaţiilor congenitale ale inimii în maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Am vizitat secţia în care erau ingrijiţi 30 de bebeluşi şi a fost o experienţă extrem de emoţionantă. Ne-am bucurat să vedem cum comunitatea noastră poate contribui la salvarea de vieţi. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în prima acţiune Enduro for Romania”, a spus Martin Freinademetz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.