Un cascador finlandez și-a dorit să stabilească un record mondial pentru cea mai mare viteză cu care a rulat o mașină doar pe două roți și a reușit.

Capitol nou în Cartea Recordurilor Pagina-9-subiect-mare-300x169
Vesa Kivimaki a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reușit să atingă o viteză de 186.2.9 de km/h pe două roți. Nu zâmbiți, pentru că, ați aflat deja, nu este vorba despre o performanță izbutită cu ajutorul unei motociclete, ci cu o mașină, finlandezul folosind propriul BMW 335i Coupe și un set de anvelope speciale pus la dispoziție de cei de la Nokian.

Capitol nou în Cartea Recordurilor Pagina-9-subiect-mare-foto-2-300x199
Anvelopele fost construite cu ajutorul fibrei sintetice numită aramidă, folosită de tot mai mulți producători cu scopul de a crea flancuri extrem de dure, capabile să facă dintr-un cauciuc normal, unul run-flat. Versiunea destinată recordului a avut însă nevoie de o rezistență suplimentară, menită să suporte greutatea mașinii la asemenea viteze, astfel că, evident, rețeta a fost substanțial îmbunătățită.
Pentru ca recordul să fie omologat, finlandezul a trebuit să parcurgă pe două roți cel puțin 100 de metri cu viteza maximă. În plus mașina trebuia să ruleze și pe o parte și pe cealaltă. Vechiul record mondial era stabilit tot de un nordic, suedezul Goran Eliason, care a atins, 1997, pe două roți, o viteză de 181 de km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.