Linkin Park

Linkin Park lucreaza in momentul de fata la un nou proiect. Unul special. Un sunet digital care sa fie folosit pentru motoarele electrice.

Se stie, una dintre problemele induse de motorizarea electrica este lipsa sunetului. Iar aceasta este sinonima cu pericolul. Pentru ca pietonii neatenti pot sa fie surprinsi de silentioasele vehicule. Si, evident, constructorii lucreaza serios si in acest domeniu.

Linkin Park, colaborare cu Mercedes-AMG

Volkswagen a anuntat ca a gasit deja un sunet pentru modelul ID pe care-l lanseaza in toamna. SUV-urile insa vor avea o alta identitatea sonora, mai pronuntata. „Concuzia noastra este ca aceste sunete nu trebuie sa fie intruzive. In plus, sa nu semene cu ceea ce se cunoaste. Iar pentru modelele sport, ne-am gandit la mai mult bass”, spune Frank Welsch, directorul departamentului de dezvoltare tehnica al Volkswagen.

Cei de la Porsche vorbesc despre o provocare. „Trebuie inventat sunetul electric. Unul care sa transfere emotiile vehiculului si sa ofere feedback despre calitatile sale tehnice”, a precizat Michael Pfadenhauer, seful departamentului de acustica al Porsche.

Si Mercedes-Benz a lucrat in acest domeniu. A avut trei variante si a ales una pentru noul SUV EQC. Iar cei de la Mercedes-AMG, sustin colegii de la Reuters, au gasit o solutie inedita. Ei au initiat o colaborare cu formatia Linkin Park pentru a le furniza varianta sonora optima.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.