Jante beadlock sau, mai exact, jantele cu beadlock, sunt solutia utilizata frecvent atat in aplicatii de off-road, cat si in cursele de drag.

Principiul pentru jante Beadlock este simplu: inelele interioare si exterioare fixeaza pneul pe janta si il mentin in siguranta. Inelul exterior se ataseaza de inelul interior folosind suruburi. Acestea trebuie instalate in conformitate cu specificatiile corecte de cuplu.

Initial, jante Beadlock vedeai pe vehicule militare pregatite pentru conditii extreme de drum. Insa astazi sunt o solutie vazuta frecvent pe strazi.

Jante beadlock, ce sunt si care sunt beneficiile 81788395_719347321928660_1024401457272928715_n

Scaderea presiunii anvelopelor este o practica obisnuita in off road pentru a obtine un contact suplimentar cu terenul. Insa acest lucru poate duce la separarea anvelopei de roata.

O janta cu Beadlock impiedica dejantarea. O problema care nu este usor de rezolvat pe traseu. O pana poate fi reparata cu un kit de reparatie. Dar nu se poate spune acelasi lucru pentru fixarea unei anvelope inapoi pe janta.

Daca faceti off-road serios, desigur scadeti frecvent presiunea PSI la valori dintr-o singura cifra. In acest caz merita sa luati in considerare achizitia unor jante cu Beadlock.

Cum functioneaza Beadlock-urile?

Beadlock-ul functioneaza exact cum suna ca si cum functioneaza. Practic „blocheaza” marginea anvelopei (bead) in locul lor dintre inele, si tin anvelopa atasata pe roata in permanenta. Deoarece marginea anvelopei este blocata, nu va deveni neetansa chiar daca scadeti presiunea in mod semnificativ in anvelope. Beadlock-urile vor preveni orice alunecare a anvelopelor prin fixarea acestora la janta in sine.

Deoarece dezumflarea anvelopelor dvs. este uneori necesara pentru anumite conditii de off-road, faptul ca aveti beadlock poate fi extrem de benefic pe traseu. Suruburile trebuie sa fie stranse folosind un patern stil cruce, similar cu cel al strangerii prezoanelor jantelor, pentru a reduce punerea a prea multa tensiune pe suruburi. Aveti grija sa nu strangeti prea tare suruburile. Folosirea sculelor de mana este recomandata, deoarece va ofera mai mult control si va ajuta sa preveniti strangerea prea mare.

Jante beadlock, ce sunt si care sunt beneficiile ce-sunt-jantele-cu-beadlock

Beneficiile rotilor Beadlock

Aspectul vizual al masinii: nu se poate nega faptul ca beadlock-urile sunt pur si simplu mai frumoase decat rotile simple. De ce credeti ca exista atat de multe roti de tip imitatie in stil beadlock? Chiar daca oamenii nu au neaparat nevoie de ele, pot totusi atinge acelasi stil agresiv.

Excelent pentru off-roading hardcore: Daca sunteti o persoana care frecventeaza traseele si dezumfla in mod regulat rotile, este posibil sa doriti sa luati in considerare investitia intr-un set de roti cu beadlock. Nu, ele nu sunt necesare pentru orice drum, dar daca frecventati zone forestiere, cu bolovani, santuri sau chiar si zone greu accesibile, atunci merita cu siguranta sa fie luate in considerare.

Pastreaza anvelopele mai in siguranta: indiferent daca sunteti un off roader impatimit sau doar amator, beadlock-urile vor asigura anvelopele sa fie atasate la roti, indiferent de situatie. Se poate intampla sa alunece, dar sunt prevenite cu usurinta atata timp cat instalati in mod corespunzator jantele si le verificati regulat.

Totodata trebuie sa vorbim si despre intretinere: nu numai ca trebuie sa fiti cu adevarat atenti sa nu strangeti suruburile prea tare, dar trebuie sa le verificati regulat sa fie stranse si reglate pentru a se potrivi perfect.

Jante beadlock, ce sunt si care sunt beneficiile 5-1200x1200-1
suruburi beadlock

Daca sunteti cu adevarat pasionati de off-road, atunci achizitionarea unui set de roti beadlock pentru masina dvs. ar putea fi benefica si sa va scuteasca de foarte mult stres pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.