troliu WARN

Intretinerea troliului reprezinta o tema pe marginea careia primim des intrebari. Raspunsurile sunt in acest Ghid WARN. Care iti ofera sfaturile necesare pentru a mentine un troliu WARN (insa este valabil si pentru alte tipuri) in cea mai buna stare de functionare.

Foloseste troliul!

Intretinerea troliului: Ghid oficial WARN ZEON_Platinum_Ford_F150_008

Ca o multime de lucruri (lucru valabil, de altfel, si pentru masini), un troliu este destinat a fi folosit. Evident, pentru intretinerea troliului WARN in conditii optime nu presupune ca trebuie sa va impotmoliti neaparat. Inseamna doar ca ar trebui sa ii puneti piesele in miscare.

Daca nu ati folosit un troliu WARN de cateva luni, desfasurati sufa si apoi trageti-o la loc. Acest lucru va face ca toate angrenajele sa fie in miscare ajutand la distribuirea lubrifierii. De asemenea, motorul se va misca si eventual va scapa de umiditate. Inseamna, de asemenea, ca ati intors manerul ambreiajului (presupunand ca nu aveti ZEON Platinum).

Inspectati-va sufa! Spalati plasma sintetica!

Intretinerea troliului: Ghid oficial WARN ups-winches_87915-Spydura-Synthetic-Rope-Copy-1

Nu trebuie sa folositi niciodata o linie de troliu care a fost compromisa in vreun fel, fie ca este vorba despre o plasma sintetica sau cablu de otel. Periodic, desfasurati troliul si inspectati-l pentru a vedea daca exista daune. Acestea includ noduri, taieturi, rupturi. Daca este deteriorat, nu-l utilizati. Cumparati o alta plasma sau cablu de troliu.

Plasma sintetica necesita o ingrijire ceva mai atenta decat cablul de otel. Unul dintre lucrurile pe care le puteti face pentru a asigura o viata lunga a plasmei sintetice este sa spalati sufa. Pentru a face acest lucru, pur si simplu desfasurati funia, luati o galeata cu apa cu un detergent obisnuit, cum ar fi lichidul de spalat vase, si treceti plasma prin aceasta. Impingeti funia in apa, eliberand orice mizerie, apoi treceti la o noua sectiune. Apoi rotiti franghia pe tambur sub tensiune pentru a va asigura o infasurare uniforma.

Troliul tau a fost sub apa?

Intretinerea troliului: Ghid oficial WARN VRX-Winch-Action-Yamaha-001

Sa trecem la un alt aspect legat de intretinerea troliului. Sursa este acelasi Ghid WARN.

Troliile noastre VR EVO, ZEON si ZEON Platinum si trolii pentru sporturi VRX si AXON sunt impermeabile IP68 si pot fi scufundate fara griji de patrunderea apei. Cu toate acestea, daca nu aveti un troliu rezistent la apa, ar putea fi o idee buna sa il deschideti si sa lubrifiati din nou piesele si sa va asigurati ca nu exista apa in troliu daca este scufundat regulat.

Trebuie remarcat faptul ca troliile noastre nepermeabile se pot inca uda si chiar pot trece prin scufundari ocazionale in apa. Daca scufundati in mod regulat troliul, este insa o idee buna sa-i puneti pe un plan de intretinere pentru a va asigura ca totul este in regula.

Inspectii periodice

Intretinerea troliului: Ghid oficial WARN battery-terminals

Din cand in cand este o idee grozava sa faci inspectii periodice ale intregului sistem de troliu. Acest lucru include asigurarea faptului ca toate elementele de fixare sunt stranse, terminalele bateriei sunt lipsite de coroziune si sunt, de asemenea, sigure si verificarea daca intrerupatoarele sau prizele pentru telecomenzi sunt curate.

Iata un ghid rapid pentru verificarile noastre recomandate:

Intretinerea troliului: Ghid oficial WARN 98972_A0_Winch-Operators-Manual-6

Sursa: Warn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.