Digital Key

Hyundai si KIA vor implementa pe masinile lor cheia digitala. Tehnologia a fost dezvoltata de Hyundai Motor Group si permite deschiderea si pornirea automobilului cu ajutorul smartphone-ului.

„Digital Key” se poate download cu ajutorul unei aplicatii si va putea fi utilizata de pana la patru useri autorizati. Iar terminalele autorizate sunt detectate gratie tehnologiei Near Field Communication (NFC). Antenele NFC folosite pentru deschiderea masinii sunt plasate pe manerele usilor din fata. Cea pentru pornirea motorului este integrata in „pad”-ul pentru incarcare wireless. Dupa deschiderea masinii, smartphone-ul este pus in zona de incarcare, iar apoi se actioneaza butonul Start/Stop al motorului.

Ai la dispozitie si setarile preferate

In plus, cand cheia este recunoscuta, masina va face reglajele pentru setarile preferate ale utilizatorului. Intre acestea, pozitia oglinzilor, a scaunelor si volanului. Dar si cele pentru sistemele audio, video, navigatie sau head-up display.

Totodata, Digital Key poate fi folosita pentru a activa alarma. Sau, dupa implementarea parcarii autonome, sa efectueze manevrele aferente. Functii viabile prin comunicatii Bluetooth Low Energy (BLE).

Specialistii de la Hyundai Group au gandit si nivel diferit de acces pentru functiile masinii. Acestea sunt selectate de catre proprietar, care poate alege si perioada definita in care sunt valabile.

Optiune speciala pentru car sharing

Si pentru ca este tot mai la moda, car sharing-ul beneficiaza si el de functii speciale. Cheia digitala poate fi programata pentru activitatea de inchiriere. Proprietarul ii va transmite clientului datele de acces care sunt valabile pentru perioada stabilita. Astfel ca ei nu vor mai trebui sa se intalneasca.

In viitor urmeaza sa fie implementate si alte functii necesare in aceasta activitate. Astfel, exista posibilitatea implementarii unei alarme pentru depasirea unei anumite viteze prestabilite. Sau daca utilizatorul a parasit zona pentru care inchiriase masina.

Masinile vor beneficia insa si de chei smart conventionale sau de tip card. Acestea ar urma sa fie folosite atunci cand masina este in service sau in locurile cu valet parking. Tehnologia urmeaza sa fie implementata gradual pe noile masini incepand chiar cu acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.