Goodyear propune anvelope care nu au nevoie de aer. Se numesc Aero si sunt gandite atat pentru masinile din prezent, cat si pentru cele zburatoare. Ca tot sunt la mare moda.

Desi reprezinta designuri exclusiv conceptuale, unele dintre tehnologiile de care dispun aceste anvelope – cum sunt structurile non-pneumatice sau functiile inteligente ale anvelopelor – sunt inspirate de produse existente sau proiecte de cercetare si dezvoltare In curs de desfasurare In companie. Alte componente ale conceptelor, precum si rationamentul din spatele lor, ar putea sta la baza solutiilor de mobilitate ale viitorului.

Goodyear AERO, anvelopa 2 in 1

Conceptul Goodyear AERO este o anvelopa 2-in-1 proiectata pentru masinile autonome zburatoare din viitor. “Avem in vedere companiile de mobilitate care isi indreapta atentia catre cer ca raspuns la provocarile transportului urban si aglomeratiei. Astfel, activitatile noastre din domeniul arhitecturilor si materialelor avansate pentru anvelope ne-au inspirat sa ne imaginam o roata multimodala. Aceasta ar putea reprezenta atat o anvelopa traditionala pentru condusul pe carosabil, cat si o „elice” pentru zbor”, se spune in comunicatul companiei.

In modul standard de utilizare, pneul este capabil sa absoarba denivelarile drumului la fel ca o anvelopa obisnuita. Al doilea mod de utilizare presupune inclinarea pneului cu 90 de grade si rotirea acestuia paralel cu solul, iar spitele care sprijina pneul au rolul de a asigura propulsie pentru o viitoare masina zburatoare.

Deocamdata ideea este una pur teoretica. Inginerii Goodyear sustin insa ca propulsia magnetica ar putea fi cea mai buna solutie tehnologica pentru ca un astfel de pneu sa devina realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.