Top sfaturi de mers pe ploaie. Nu este prima data cand abordam acest subiect. Dar, pentru ca vremea il face din nou de actualitate, revenim asupra temei. Si am rafinat informatiile pentru a va oferi un ghid util pentru zilele de toamna pe doua roti.

Sigur, ne dorim sa avem parte de asfalt uscat. Insa, vrem nu vrem, ploaia isi face aparitia. Iar daca vara ne poate surprinde, toamna trebuie sa o luam in calcul. Si ne putem pregati cum se cuvine. Din punctul de vedere al echipamentului, dar si in ceea ce priveste motocicleta.

Dupa, ne mai ramane doar sa punem in practica sfaturile privind mersul pe ploaie. Subiect asupra caruia vom reveni maine.

A. Echipamentul

Fara indoiala, este unul dintre aspectele care este in primele pozitii in top sfaturi pentru a nu renunta la motocicleta in zilele ploioase. Cu atat mai mult cu cat umezeala inseamna scaderea temperaturii corpului, stare de disconfort. Si implicit abilitati fizice si mentale diminuate.

Geaca si pantaloni

Este bine sa va achizitionati echipament dintr-un material impermeabil, dar care ofera si posibilitatea corpului sa respire. Cu membrane de tip Gore-Tex. Stim, preturile pleaca, in gama medie, de la circa 300 de euro, dar merita fiecare cent investit.

Noi spunem ca nu trebuie sa va lipseasca echipamentele de tipul „sure rain”. Dintr-acelea care se pun peste cel obisnuit. Va vor ajuta nu doar in situatiile in care vreti sa mergeti cu un scuter si sa nu renuntati la costum. Sunt extrem de utile si pentru cei care au echipament waterproof in conditiile unei ploi dese si de lunga durata.

Nu uita nici de faptul ca vizibilitatea se reduce. Foloseste benzi reflectorizante pe echipament si pe rucsac pentru a avea sanse mai mari sa te observe ceilalti participanti la trafic.

Altfel, ca optiuni suplimentare, nu strica un undersuit windproof. Sau sa va dotati cu un spray pentru impermeabilitate. Acestea au capacitatea de a opri trecerea apei (inclusiv pentru incaltaminte) intre 24 si 48 de ore.

Cizme si manusi, casca

Stiti deja ca nu doar pe doua roti, extremitatile sunt cele care sunt primele afectate de frig. Asa ca optati pentru manusi neperforate si cu membrana Gore-Tex. Si pentru cizme impermeabile. Atentie insa, si sistemul de prindere trebuie sa fie waterproof!

In ceea ce priveste casca, va recomandam sa aveti o varianta „pentru vreme rea”. Caci ideal este ca in zilele ploioase sa folositi una care sa aiba Pin-Lock, care nu permite aburirea, si sistem Nose Guard. Si, nu uitati, alegeti o cagula dintr-un material rezistent la vant si care sa aiba o dimensiune potrivita pentru a acoperi zona gatului.

B. Motocicleta

Top sfaturi ia in calcul, evident, si motocicleta. Daca decizi sa o folosesti si in conditii de toamna, atunci asigura-te ca este in perfecta stare de functionare. Si fa-o cat mai des in ceea ce priveste starea pneurilor, a placutelor de frana sau a nivelului lichidului de frana. Ca si in ceea ce priveste luminile. Si incalzeste motorul inainte de plecarea de pe loc.

Apoi, ca si la masini, in astfel de cazuri ia in calcul sa ai anvelopele potrivite. Si este util sa ai unele cu un model al benzii de rulare care sa elimine apa. In plus, nu uitati, anvelopele trebuie sa fie mereu in cea mai buna stare. Sigur, folosirea lor inseamna un „sacrificiu” in ceea ce priveste longevitatea lor sau performantele in zilele cu asfalt uscat. Insa pentru siguranta si conditii optime de mers, nici un efort nu este prea mare!

Cam atat pentru astazi. Revenim maine sa povestim despre aderenta, controlul motocicletei, franare si pericolele de care trebuie sa tinem seama in conditiile mersului pe ud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.