XCeed, noul crossover urband de la KIA, va fi disponibil cu primul panou de bord Supervision complet digital dezvoltat de companie. Acesta are o dimensiune de 12.3 inch. Urmand sa fie dezvaluit pe 26 iunie 2019, Kia XCeed va fi unul dintre automobilele compacte cele mai avansate tehnologic in momentul comercializarii sale.

Noul panou de bord Supervision este disponibil optional pentru noul model Kia XCeed, in functie de piata si versiunile de echipare ale automobilului. Acesta inlocuieste panourile de bord traditionale mono-LCD de 3.8 inch sau TFT LCD color de 4.2 inch.

Un nou display de inalta rezolutie, gandit pentru claritate maxima

Noul panou de bord Supervision de 12.3 inch al modelului Kia XCeed este proiectat pentru a oferi informatii cat mai clar posibil. Cu o rezolutie mare, de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital inlocuieste vitezometrul si turometrul conventionale. Display-ul sau unitar, integrat, ofera informatii digitale pentru viteza automobilului si turatia motorului. Acesta beneficiaza de o succesiune rapida a afisarii informatiilor astfel incat sa raspunda rapid la instructiunile si comenzile soferului.

Intre cele doua cadrane digitale se regaseste o zona multifunctionala, operata prin intermediul comenzilor de pe volan. In aceasta zona a panoului de bord soferii pot vedea foarte clar informatii despre instructiunile de navigare. Si nu numai, ci si informatii audio, apelurile de pe telefon si lista de contacte.

XCeed va beneficia de primul panou digital Supervision kia_xceed_1920x1080-1024x576
Informatii despre calatorie

Nu lipsesc nici informatii despre calatorie. Acestea includ consumul de combustibil instant sau mediu. De asemenea, sistemul afiseaza alerte despre diagnosticul automobilului. In plus, permite notificari de tip pop-up cu informatii despre diversele tehnologii de siguranta activa si de asistenta a soferului. Dar si, in egala masura, informatii oferite de sistemul de navigatie sau despre traficul in timp real.

Display-ul central multifunctional ofera indicii furnizate de sistemul de monitorizare a atentiei soferului. In plus, atunci cand soferul parcheaza sau opreste complet automobilul, display-ul ruleaza un grafic al automobilului in miscare. Este afisat un sumar al calatoriei: timpul si distanta parcursa, consumul mediu de combustibil si distanta estimata de parcurs.

Grafica Drive Mode

Ca si alte modele din gama Ceed, anumite versiuni de echipare ale modelului Kia XCeed vor fi oferite cu sistemul Drive Mode Select. Soferii isi pot personaliza modul de condus si manevrabilitatea. In plus, pot personaliza si caracteristicile de performanta ale automobilului pentru diferite conditii de rulare. Sunt disponibile modurile de condus Normal sau Sport.

Noul panou de bord Supervision adapteaza grafica in functie de modul de condus selectat. In modul Normal, display-ul ofera indicatoare de eficienta a consumului de combustibil si cadrane traditionale pentru viteza si turatia motorului automobilului. Nu lipsesc nici informatii suplimentare despre calatorie.

Comutand in modul de condus Sport, sistemul ofera un display mai evidentiat pentru viteza si turatia motorului. Astfel, sunt afisate mai clar si mai mare informatiile despre viteza curenta si turatia motorului. Informatiile neesentiale sunt ascunse in modul Sport, minimalizand astfel distragerea vizuala a soferului.

Un panou de bord digital pentru viitor

In dezvoltarea panoului de bord digital, Kia isi dovedeste abilitatea de a crea tehnologii pentru interiorul automobilelor, anticipand viitoarele evolutii tehnologice. Panourile de bord digitale reprezinta o componenta cheie pentru colectarea datelor si afisarea informatiilor dintr-o varietate de surse, iar noul sistem inseamna ca brandul Kia este bine plasat pentru a integra viitoarele tehnologii de siguranta si tehnologiile pentru sistemul de propulsie in display-urile sale din interiorul automobilelor.

De exemplu, capacitatile grafice ale panoului de bord sunt ideale pentru a afisa informatii detaliate despre sistemele de propulsie electrice regasite pe un numar tot mai mare de automobile Kia. Panoul de bord digital este adaptat pentru a afisa cadrane eco, diferite moduri de condus si informatii despre calatorie, inclusiv fluxul de energie intre baterie si motorul electric. Display-ul digital va oferi de asemenea, o legatura vizuala unica cu modul de condus Eco, regasit pe anumite modele. Noul panou de bord Kia va fi introdus in viitor si pe alte modele mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid sau 100% electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.