Vallteri Bottas

Valtteri Bottas a castigat cursa de la Melbourne, care a inaugurat sezonul 2019 al Formulei 1. Lewis Hamilton si Max Verstappen au terminat pe locurile 2 si 3.

Intrecerea a avut darul sa ne ofere o imagine a formei team-urilor din fruntea plutonului. Mercedes este echipa cea mai performanta, in timp ce Ferrari este marea dezamagire. Scuderia nu numai ca a fost departe de germani, dar a ratat podiumul cu ambii piloti.

Bottas a inceput in forta, depasindu-l pe Hamilton, care plecase din pole. Apoi s-a distantat la 4 secunde, ecart similar cu cel dintre Lewis, Vettel si Verstappen. Ultimii doi si-au pastrat locurile 3 si 4 obtinute in calificari, chiar daca Charles Leclerc le-a pus la indoiala pozitiile. Ulterior, Leclerc a pierdut secunde pretioase in turul 9, dupa o incursiune in decor. A ramas insa pe 5, devansand pilotii Haas, Magnussen si Grosjean.

Valtteri Bottas, strategie perfecta 

Interesant este faptul ca pilotii au optat sa schimbe anvelopele soft cu medium. Momentul a fost insa ales diferit de echipierii acelorasi echipe. Primii au intrat la boxe Hamilton si Vettel, in turul 15. Ceilalti piloti fruntasi, inclusiv liderul Bottas, au mai ramas pe pista 10 tururi. Care a cules roadele, distantandu-se la 15 secunde de colegul sau.

Prima schimbare in top 5 a avut loc in turul 31. Verstappen, la prima cursa a lui Red Bull cu motor Honda, l-a depasit pe Vettel si a urcat pe locul 3. Olandezul a pus presiune si pe Hamilton, insa nu a dat atacul decisiv. Poate si pentru ca n-a mai dorit sa riste dupa ce a facut si o incursiune in decor cu 10 tururi inainte de final.

Bottas s-a dus la victorie si a obtinut si cel mai bun timp pe turul de circuit. Performanta care i-a adus si punctul bonus. Hamilton l-a secondat, in timp ce Verstappen, care s-a batut si pentru cel mai bun tur, a completat podiumul.

Ferrari, care a dezamagit, s-a clasat pe locurile 4 si 5. Vettel si Leclerc, care n-a avut izbanda in duelul cu mai titratul sau coleg, au incheiat cursa la aproape un minut distanta de invingator.

Magnussen i-a adus lui Haas un loc 6. Hulkenberg l-a urmat, fiind cel mai rapid pilot, pentru ca Ricciardo a dezamagit in fata propriilor fani, abandonand. Raikkonen a debutat cu un loc 8 la Alfa Romeo, iar Topul 10 a fost completat de Lance Stroll si Daniil Kvyat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.