SUV Dacia de dimensiuni mai mici decat Duster? Nu este exclus, sustine presa franceza. Care a surprins in teste un prototip al unui viitor model pozitionat sub Captur.

Povestea este simpla. Modelele citadine de mici dimensiuni sunt intr-un declin evident. Cu atat mai mult cu cat trebuie sa faca fata modelelor low-cost. Inclusiv in Franta, acolo unde Sandero, spre exemplu, face furori.

Pe de alta parte, segmentul SUV creste spectaculos. Iar constructorii acopera cu astfel de modele toate nisele posibile. Astfel ca Renault pare sa ia o decizie importanta. Inlocuirea lui Twingo (3,60 metri) cu un SUV citadin. Si cum nu va avea vreo legatura cu cele 3 generatii produse din 2002 incoace, ar putea renunta inclusiv la acest nume.

SUV sub Captur

Prototipul surprins in teste este intre 3,80 si 4 metri, ceea ce inseamna ca este pozitionat sub Clio, care are 4,05. Astfel ca este clar pozitionat sub Captur, modelul care asteapta in acest an o noua generatie. Caci acesta depaseste 4,20 metri.

Un SUV Dacia sub Duster? Nu este exclus! home-scoop-auto-moto-1024x560

Jurnalistii francezii merg si pe ideea ca acest model ar putea reprezenta si baza pentru un model low cost. Deja vand, in India, Renault Kwid. Si, pe de alta parte, se pregatesc sa invadeze piata chineza cu o versiune 100 % electrica. Da, cu acel Renault City K-ZE, despre care s-a spus deja ca ar putea avea si o varianta globala sub brandul Dacia. Or, cam pe acolo este pozitionat prototipul.

Astfel ca un model SUV sub Duster, cu propulsie traditionala sau „electrificat”, prinde tot mai mult contur. Acesta ar urma sa concureze si viitorul Peugeot 1008, care va inlocui actualul 108. Iar miza este cu atat mai importanta cu cat noul venit va avea si declinari sub brand-urile Citroën si Opel. Iar Volkswagen a anuntat deja ca le va face concurenta cu o varianta proprie in acest segment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.