Pilotul roman Razvan Umbrarescu a castigat cu BMW M4 GT4 una dintre cele doua curse de la Misano din calendarul GT3 European Series.

Razvan Umbrarescu si colegul sau, italianul Gabriele Piana, s-au impus in prima cursa, in timp ce in cea de-a doua au terminat pe pozitia secunda.

Dupa doua etape de cautari, totul s-a legat pentru echipajul #111 format din Razvan Umbrarescu si Gabriele Piana pe traseul Italian de la Misano.

In cursa de sambata, Gabriele Piana a progresat rapid de pe 12 pana in siajul celor doi competitori care se luptau pentru podium, predandu-i masina lui Umbrarescu pe pozitia a treia. Lupta pentru victorie s-a incins dupa o neutralizare, liderul fiind impins la greseala in cel mai rapid viraj al circuitului, pentru ca ambele maşini de la varf sa fie penalizate cu cate 40 de secunde pentru depasire sub Safety Car.

Aceasta i-a deschis calea lui Razvan Umbrarescu spre o victorie muncita, in care a respins atacurile venite din partea liderului Silver Cup.

Un pilot roman s-a impus la Misano umbrarescu3

Pilotul originar din Bacau a adus astfel primul succes in GT4 European Series pentru RN Vision STS si pentru noul model BMW M4 GT4, triumfand atat in cadrul categoriei sale, cat si in ierarhia generala a intrecerii. Totodata, dupa succesele romanesti de anul trecut la categoriile Pro-Am si Am, este pentru prima oara cand un pilot din tara noastra cucereste clasa suprema.

Borna este istorica si pentru constructorul din Munchen, care triumfa in cea mai importanta serie de sprint din universul GT4 cu marele pariu al programului de Customer Racing, la mai putin de un an de la omologarea noului model.

Problemele de fiabilitate survenite in primele doua runde nu s-au mai manifestat, iar M4 GT4 a dovedit ca poate invinge chiar si pe un circuit care nu se pliaza pe punctele forte ale masinii.

Cursa a doua a reprezentat o confirmare pentru Umbrarescu si Piana, de aceasta data romanul fiind cel insarcinat sa ia startul de pe 11. El a prins rapid grupul ce-si disputa pozitia a treia si a tinut in spate masina colegilor sprijiniti de uzina, timpii constanti pastrandu-l in lupta pentru podium. Momentul trecerii pe la boxe a fost din nou crucial pentru cei din fata, lasandu-se din nou cu o penalizare pentru lider pentru depasirea repetata a limitelor pistei.

Astfel, Piana si Umbrarescu au incheiat pe pozitia secunda, italianul respingand pe ultimii metri un atac venit din spate.

Un pilot roman s-a impus la Misano umbrarescu1

Cu 43 de puncte cucerite in weekendul italian, echipajul #111 al RN Vision STS a urcat pana pe pozitia a cincea in cadrul Silver Cup, clasa regina, la jumatatea sezonului. Urmatoarea etapa va avea loc la Spa-Francorchamps, pe 21-22 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.