A patra etapa din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Resita.

Denumita Memorialul Werner Hirschovel, etapa de la Resita e programata in perioada 29 iunie – 1 iulie, iar la start s-au inscris un total de 63 de piloti, dupa cum anunta Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Runda de la Resita va consemna si revenirea in campionat a lui Bogdan Cuzma, campionul national absolut din 2016. De asemenea, nu va lipsi campionul national en-titre Paul Andronic, dar si actualul lider, Lucian Radut.

Locul secund la Rasnov, castigator la Teliu, dar cu abandon la Brasov, Andrei Dumitrescu va incerca sa preia din nou fotoliul de lider in aceasta runda, pe un traseu de concurs unde anul trecut a fost al doilea.

Simone Tempestini este si el prezent pentru prima data la Resita si va concura la bordul aceluiasi Radical SR4, cu care s-a impus la Rasnov, in prima runda. O alta revenire de marca este cea a lui Alex Mirea, locul 8 in clasamentul open de anul trecut.

In total, 47 de piloti vor concura in etapa a patra din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, in timp ce 16 s-au inscris pentru etapele din Campionatul National de Viteza in Coasta 2. Printre acestia si Claudiu Orha, cel care saptamana trecuta s-a impus la etapa de time attack de la Targu Mures.

Totul despre etapa a 4-a de Viteza in Coasta cnvcd

Ce e Viteza in Coasta

Viteza in coasta reprezinta una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodata si una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate in România.

Intr-o cursa de viteza in coasta fiecare concurent urmareste sa obțina cel mai scurt timp (de unde termenul de viteza) pe un traseu de asfalt cu diferența de nivel parcurs in urcare (de aici si denumirea de „coasta”).

Startul se da individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteza in coasta necesita doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regasindu-se si monoposturi.

Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapa de Campionat Național de Viteza in Coasta, daca are minim 3 km lungime iar asfaltul este de buna calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

Totul despre etapa a 4-a de Viteza in Coasta Andrei-Dumitrescu-1600x1066

Ce etape mai urmeaza

Etapa de la Resita va fi cea de-a patra din acest sezon, Campionatul National de Viteza in Coasta programand un total de 8 etape:

Etapa a 5-a: Sinaia (21-22 iulie);
Etapa a 6-a: Rana (1-2 septembrie);
Etapa a 7-a: Campulung Muscel (22-23 septembrie);
Etapa a 8-a: Poiana Brasov (13-14 octombrie).

Castigatorii primelor trei etape:

Etapa 1: Simone Tempestini;
Etapa a 2-a: Andrei Dumitrescu;
Etapa a 3-a: Lucian Radut.

Sursa foto: Rally Cow si FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.