Campionatul National de Time Attack 2018 va debuta pe 13 mai la Gheorghieni, in organizarea ACS Richy Racing Team.

Programata initial pe 12 mai, la comun cu etapa de Super Rally, la Hunedoara, prima etapa din calendarul Campionatului National de Time Attack a fost reprogramata la Gheorghieni.

Evenimentul nu se va desfasura la comun cu o etapa din Campionatul National de Super Rally, a carui prima etapa va fi reprogramata pentru o data ce va fi anuntata ulterior.

In schimb, celelalte trei runde de time attack, programate la comun cu Super Rally, se vor desfasura conform programului initial.

Programul sezonului 2018 al Campionatului National de Time Attack:

Etapa I, 12 mai: Hunedoara;
Etapa II, 23 iunie: Targu Mures;
Etapa III, 15 septembrie: Craiova;
Etapa IV, 27 octombrie: Pitesti.

In cadrul Campionatului National de Time Attack 2018 pot participa atat autoturisme de serie cat si de competitie (turisme, monoplace, bipost, automobile de formulă, etc.) indiferent de tipul transmisiei.

Autoturismele care au motoarele schimbate cu motoare fabricate de catre un alt producator decat cel original sau se adapteaza orice alta propulsie de pe un alt autovehicul sau vehicul se considera prototipuri si se incadreaza la clasa Open.

Autoturismele care au montate motoare fabricate de acelasi producator si nu necesita modificari ale suportilor de fixare in caroserie sau a caroseriei nu se considera prototip si se incadreaza la clasa corespunzatoare cilindreei noului motor.

Nu sunt admise in competitie tricicluri sau cvadricicluri sau vehicule care prezinta un risc din punct de vedere tehnic/securitate.

Competitiile se desfasoara numai pe trasee inchise circulatiei publice, iar acestea se vor desfasura pe un traseu stabilit de catre organizatori.

Concurentii parcurg un tur de circuit complet cronometrat din cele 3 (primul fiind de incalzire, ultimul de racire si iesire din pista) iar castigătorul va fi desemnat pilotul/echipajul care va strabate traseul impus in cel mai scurt timp pe tura cronometrata cu start lansat si sosire lansata.

Traseul trebuie sa aiba o lungime totala de minim 1200 metri. In cazul in care lungimea totala a pistei este sub 1200 metri (in special in cazul circuitelor stradale) concurentii vor alerga doua ture de circuit complet cronometrate din cele 4 (primul fiind de incalzire, ultimul de racire si iesire din pista).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.