Editia 2018 a Campionatului National de Karting Dunlop va debuta in acest weekend pe circuitul Amckart de langa Capitala cu prima etapa la care vor participa aproximativ 50 de piloti cu varste cuprinse intre 5 si 64 de ani, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Dupa ce in toamna trecuta lua parte la prima cursa din viata lui, pe circuitul de la Prejmer, in ultima etapa din 2017, Matei Dragan va fi acum cel mai mic dintre concurentii care vor fi prezenti la start. La numai 5 ani si 8 luni, Matei face parte dintr-o familie dedicata motorsportului. Tatal sau, Adrian Dragan, este un cunoscut pilot de raliuri, iar fratele sau mai mare, Tudor (9 ani), este vicecampionul clasei Pufo in sezonul 2017. De altfel, amandoi vor fi prezenti pe circuitul Amckart in acest weekend.

Iulia Berea (8 ani) si Andrei Berea (10 ani), al caror tata, Alex Berea, este pilot de raliuri, vor lua startul din postura de campioni en-titre. Aflata la al treilea sezon competitional, Iulia a fost campioana anul trecut la clasa Kid Honda, in timp ce fratele ei, Andrei, a castigat clasa Pufo.

La polul opus se va afla cei de la clasa KR Masters. Desi a implinit 64 de ani, Christian Mueller, campionul en-titre, ramane un impatimit al acestei probe sportive si va fi decanul de varsta al rundei care deschide Campionatul National de Karting Dunlop 2018.

O alta prezenta la etapa va fi Antonia Ioana Tanasie, cea care in urma cu o saptamana a fost prezenta si la etapa Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop, ocupand locul 8 la clasa H2.

Editia de karting din acest an este impartit pe 10 clase, iar cele mai puternice karturi, cele din clasa KZ, pot atinge 100 de km/h in doar 3 secunde. De asemenea, pe circuite care o permit, se poate ajunge la o viteza de aproape 200 km/h.

Sambata, intre orele 09:00 si 20:00 se vor disputa antrenamentele, calificarile si mansele prefinale, in timp ce duminica, intre 08:00 si 13:00 sunt programate finalele acestei prime etape a campionatului.

Organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, sezonul 2018 de karting programeaza un total de 6 etape.

Dupa cea de la Amckart, urmatoarele sunt programate circuitul de la Prejmer (16-17 iunie, 14-15 iulie, 8-9 septembrie, 29-30 septembrie), urmand ca runda finala sa aiba loc tot pe Amckart, in perioada 20-21 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.