Romanian Endurance Series by ACR, campionatul intern de anduranta auto, revine si in 2019. Propune o grila mai numeroasa si un calendar care include in premiera doua circuite. In plus, va adopta clasele internationale GT4 si TCR. Expansiunea seriei organizate de Willi Motorsport va fi dublata de o serie de actiuni menite sa fidelizeze publicul iubitor de viteza.

Aceste initiative vor fi structurate de catre noul promoter West Competition Racing sub titulatura ”Freedom of expression – on and off the track”. Primul partener care a aderat la aceasta viziune este Porsche Romania. Colaborarea se va concretiza in weekendul primei etape din RES (23-24 martie). Cu acest prilej, pe un display dual se va sublinia legatura intre productia de serie si lumea intrecerilor motorizate in cazul constructorului din Zuffenhausen.

Romanian Endurance Series: A opta generatie Porsche 911 va fi expusa la prima etapa Speed-Weekend-1024x750Romanian Endurance Series primeste vizita noului 911

Astfel, la doar cateva zile de la lansarea autohtona, cea de-a opta generatie (992) a modelului Porsche 911 va putea fi admirat la circuitul MotorPark Romania. Acesta va fi, timp de doua zile, gazda primei etape din Romanian Endurance Series. Porsche a semnat doua repere importante in acest campionat. Mai intai, modelul Cayman S al echipei ToMa Racing a cucerit titlul in primul sezon (2016). In plus, un Porsche 911 (991.1) GT3 Cup prezent in 2018 este cea mai performanta masina vazuta pana acum in weekendurile RES.

Acest GT3 Cup va fi expus in cadrul prezentarii Porsche alaturi de modelul 911 de strada. Conexiunea performantelor de pe sosea si circuit va fi completata de o serie de 19 picturi in cafea si acuarela semnate de Adrian Mitu. Acestea omagiaza fiecare victorie a constructorului german in cadrul prestigioasei curse de 24 de ore de la Le Mans. Fara indoiala, obiectivul suprem pentru protagonistii din RES care au luat deja cu asalt pistele europene.

Romanian Endurance Series: A opta generatie Porsche 911 va fi expusa la prima etapa cafea-2Porsche, o referinta

”Orice posesor de Porsche 911 s-a gandit macar sa atace virajele unui circuit la bordul unei masini care parca mereu te cheama in aceasta directie a libertatii absolute. Pasul urmator este o masina de competitie in sine, capitol la care Porsche este o referinta inca de la inceputurile marcii si pana astazi. Practic, nu exista weekend in zilele noastre fara vreo victorie Porsche undeva in lume. Nu mai departe de weekendul trecut, uzina a dominat intrecerile din FIA WEC si IMSA la Sebring. Ceea ce propunem in weekendul Romanian Endurance Series este un omagiu adus placerii indescriptibile de a fi la volanul unui Porsche.” Este declaratia lui Alexandru Siclovan, co-organizator Romanian Endurance Series.

Romanian Endurance Series: A opta generatie Porsche 911 va fi expusa la prima etapa picturaPe de alta parte, Adrian Mitu, pictor Café Le Mans Project, povesteste despre acest proiect. ”In mai 2014 ma pregateam de prima mea expozitie, iar prietenii de la Porsche Romania sarbatoreau revenirea in competitiile de anduranta si la Le Mans. Am fost invitat la evenimentul de vizionare a cursei, unde cafeaua era absolut necesara pentru a rezista. Pictorul in cafea devenea o prezenta interesanta. Ulterior s-au mai adunat victorii in clasica franceza. Anul trecut, la celebrarea celor 70 de ani ai marcii, am completat si eu colectia de 19 creatii. Acestea sunt realizate in tehnica mea favorita, mixand pete de cafea cu umbre si linii riguroase din acuarela. Cu organizatorii RES am avut un proiect separat, lansarea primului program international de anduranta al unei echipe romanesti, in urma cu trei ani. Si iata cat de departe s-a ajuns!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.