Ridicarea masinilor parcate neregulamentar in Bucuresti a fost aprobata de Primaria Capitalei. Regulamentul se aplica din 26 iulie.

Proiectul Primariei Capitalei a fost initiat in iarna, dupa cum v-am informat. Ulterior a fost supus dezbaterii publice, iar acum a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

El prevede ca politistii rutieri si politistii locali arondati in Bucuresti vor avea dreptul de a decide care masini sunt parcate neregulamentar. Autovehiculele vor fi ridicate de angajatii Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti. O decizie cel putin ciudata in conditiile in care aceasta a fost infiintata ilegal. Iar acest fapt a fost confirmat de o decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti.

Ridicarea masinilor, cu interpretari

Potrivit hotararii, ridicarea masinilor vizeaza orice masina parcata neregulamentar. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune insa ca decizia va viza doar masinile care blocheaza accesul la institutiile publice sau circulatia mijloacelor de transport in comun. In cazul celorlalte, Firea a spus ca se gandeste un sistem de sanctionare care urmeaza sa fie anuntat ulterior.

„Pentru autoturismele parcate neregulamentar care nu blocheaza caile de acces de urgenta cum ar fi salvari, SMURD, spitale sau transport public se va gandi sistem de sanctionare”, a spus Firea. Insa cum hotararea precizeaza altceva, mesajul sau nu ofera o garantie. Politistii rutieri sau locali pot ignora spusele sale. In plus, nu-i asa?, Firea nu va ocupa functia pe viata.

Taxa minima este de 500 de lei

In ceea ce priveste suma minima pentru ridicarea masinilor, aceasta este de 500 de lei. Ea este compusa din tariful de ridicare (200 lei), cel de transport (150 lei) si cel de depozitare pentru o zi (150 lei). Pentru ca acesta din urma intra in vigoare de la momentul in care aceasta a ajuns la locul de depozitare.

Conform legii, proiectul intra in vigoare la 30 de zile de la data anuntului catre opinia publica. Astfel ca, asa cum aminteam, devine efectiv din 26 iulie. Regulamente similare sunt si la Oradea si Cluj-Napoca. Insa, potrivit Hotnews, tarifele sunt mai mici daca soferul este prezent la masina inainte ca ea sa fie ridicata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.