Un numar de 42 de sportivi au participat in weekend la prima etapa din Campionatul National de Karting Dunlop 2018.

Startul noului sezon s-a dat pe circuitul Amckart din Tunari, iar printre inscrisi s-a numarat Matei Dragan, la numai 5 ani si 8 luni, cel mai tanar pilot licentiat FRAS din acest an. La polul opus s-a aflat Christian Muller, decanul de varsta, care la 64 de ani continua sa impresioneze prin dragostea sa pentru motorsport.

Un moment inedit a fost faptul ca Roberto Lucaccioni, campionul de anul trecut de la KFJ, si-a sarbatorit ziua de nastere chiar pe pista, in ziua finalei.

La capatul celor doua zile de competitie, care s-a bucurat si de o asistenta numeroasa la circuitul de langa Capitala, s-au stabilit si podiumurile astfel:

Clasa KID:
1. Matei Dragan

Clasa Pufo:
1. Edward Epuras
2. Ivan Dimban
3. Tiberiu Papusoi

Clasa Mini:
1. Darius Cotiga
2. Tudor Andrei
3. Alexandru Bretan

Clasa KR Mini:
1. Constantin Andrei Gabriel

Clasa KF National:
1. Raul Pop
2. Alex Popescu
3. Cristian Popescu

Clasa KR Max:
1. Nathan Gate
2. Christian Muller
3. Siamac Hadjidai

Clasa KZ:
1. Nicholas Pascu
2. Franco Casagrande
3. Horia Roca

Rezultatele primei etape a Campionatului National de Karting karting-e1524839305439Rezultatele sunt neoficiale pana la validarea lor de catre Comisia de Competitii FRAS, care se va reuni saptamana viitoare.

Organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, sezonul 2018 de karting programeaza un total de 6 etape.

Dupa cea de la Amckart, urmatoarele sunt programate circuitul de la Prejmer (16-17 iunie, 14-15 iulie, 8-9 septembrie, 29-30 septembrie), urmand ca runda finala sa aiba loc tot pe Amckart, in perioada 20-21 octombrie.

Editia de karting din acest an este impartit pe 10 clase, iar cele mai puternice karturi, cele din clasa KZ, pot atinge 100 de km/h in doar 3 secunde. De asemenea, pe circuite care o permit, se poate ajunge la o viteza de aproape 200 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.