Raliul Moldovei, a 4-a etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri 2018, se desfasoara in perioada 15-16 iulie, pe macadam, in vecinatatea oraselor Bacau, Moinesti si Comanesti, dar si cu o revenire a superspecialei de la Onesti.

Va fi cea de-a 8-a editie a Raliului Moldovei, care va consemna un adevarat tur de forta in cele mai mari orase ale judetului Bacau. Vor fi in total 17 probe speciale, cu o lungime totala de 136.71 kilometri, impartiti in cele doua zile de concurs.

Noutatea va fi reprezentata de introducerea unei noi probe speciale in prima zi a raliului, ce se va desfasura in zona Trebes de langa Bacau.

Raliul Moldovei, mai interesant ca oricand raliul-moldovei

PS Valea Budului va reprezenta cea de-a treia proba a fiecarei bucle de vineri si este o proba speciala foarte tehnica, in lungime de aproximativ 10,6 kilometri, cu primii doi kilometri avand portiuni drepte si viraje de viteza, iar in rest foarte multe viraje stranse ce vor pune, cu siguranta, dificultati echipajelor, dar mai alaes copilotilor care vor avea de facut o dictare exemplara.

Pe langa aceasta proba speciala, prima zi a raliului va avea deja bine-cunoscutele probe Hemeius si Trebes, iar la final super-speciala desfasurata in municipiul Onesti.

Cea de a doua zi si finalul raliului vor aduce concurentii in municipiul Moinesti si in vecinatatea acestuia, pe probele Runcu, Moinesti si Vermesti.

Raliul Moldovei, mai interesant ca oricand DSC_6570-770x513

La Shakedown-ul de joi, Simone Tempestini a fost cronometrat in 2:20,0 si a fost cel mai rapid.

Revenit dupa prima experienta a unui pilot roman intr-o echipa de uzina care activeaza in Campionatul Mondial de Raliuri, Simone Tempestini a stabilit cel mai bun timp la Shakedown-ul Raliului Moldovei, cu un timp cu 3,9 secunde mai bun decat cel reusit de al doilea clasat, campionul in exercitiu, Bogdan Marisca.

Locul 3 i-a revenit lui Dan Girtofan, cu un timp de 2:26, 50, care a fost mai rapid cu patru zecimi decat actualul lider al clasamentului provizoriu, Valentin Porcisteanu.

La doua roti motrice, cel mai rapid a fost Raul Badiu, pilotul care conduce in clasamentul general al campionatului dupa primele trei etape.

Raliul Moldovei, mai interesant ca oricand Bogdan-Marisca-Sebastian-Itu-770x512Raliul Moldovei, mai interesant ca oricand Norbert-Maior-Francesca-Maria-Maior-2018-38-770x513Intrecerea care se va disputa in 15 si 16 iunie este inclusa si in calendarul FIA European Rally Trophy si FIA Balkan Rally Trophy.

Mai multe amanunte despre Raliul Moldovei gasiti pe site-ul oficial al competitiei.

Sursa foto: Rally Zoom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.