RABLA 2019 vine cu schimbari majore. S-au schimbat conditiile pentru obtinerea primei de casare. Chiar daca nu se stie momentul in care va demara, va oferim detaliile esentiale.

Ordinului Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017-2019 spune ca prima pentru casarea unei masini vechi se mentine si in acest an la valoarea de 6.500 de lei. Masinile nou achizitionate trebuie sa aiba emisii de maximum 120 g/km. Limita a scazut fata de anul trecut, cand a fost 130 g/km.

Ecobonusul de 1.500 lei se acorda pentru masini cu emisii de cel mult 95 g/km. Ecobonusul maxim, de 2.500 lei, este acordat pentru achizitionarea de vehicule hibride.

RABLA 2019, data incerta

In 2017 programul a demarat in mai. Anul trecut, a inceput in martie. Acum data este incerta. Depinde de momentul in care Bugetul este aprobat. Astfel ca nu este exclus sa inceapa tot in mai, precum acum doi ani.

In egala masura, ramane de vazut daca vor exista suplimentari de tichete. Pentru ca acest lucru a fost posibil pana acum.

Bete-n roate

Vorbeam despre conditii speciale. Mai intai persoanele care se inscriu in programul „Rabla’ trebuie sa aiba cetatenie romana si sa nu aiba datorii la stat. Sunt norme de bun simt. Fie si pentru ca nu poti sa soliciti sprijin de la stat, dar tu sa nu iti indeplinesti atributiile fiscale.

Si faptul ca autoturismul care urmeaza sa fie casat trebuie sa fie mai vechi de 8 ani este in regula. Insa se precizeaza ca ITP-ul acestuia trebuie să fie valabil. Aici nu mai este nimic de inteles. De ce ar trebui sa casezi o masina functionala, cu drept de circulatie? Si, in schimb, sa nu poti casa un automobil degradat, care zace, eventual, pe trotuar sau carosabil? Greu de priceput care a fost mecanismul de gandire al celor din Ministerul Mediului.

2 COMENTARII

  1. E normal sa se caseze doar auto cu itp, acestea circula si poluează, nu cele care stau în parcare, garaje sau curțile oamenilor. Trebuie sa scăpăm de rablele care circula.

  2. Pai tocmai ca autoturism care e parcat si nu are ITP nu polueaza. Adica, e chiar usor de inteles. Programul vrea sa reduca poluarea nu sa elibereze trotuarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.