Putin si Erdogan. Da, ati citit bine. Dar nu, nu vorbim despre politica internationala, ci despre masini. Si nu numai. Iar oferta, de nerefuzat fiind, a si fost acceptata de presedintele turc. Sa va spunem povestea.

Saptamana trecuta, la Moscova, s-a desfasurat Salonul Aerospatial MAKS. Un eveniment ajuns la editia cu numarul 14. Si care, a devenit o obisnuinta, se deruleaza sub patronajul presedintelui rus. Ei bine, de data aceasta, evenimentul a fost deschis de Putin chiar alaturi de Erdogan, invitat intr-o vizita oficiala la Kremlin.

Or, intre evenimentele majore de pe agenda MAKS, a fost si lansarea elicopterului AURUS. Un model deja anuntat de un an si care-si propune sa stabileasca noi standarde in segmentul sau.

AURUS, urmatorul pas

AURUS nu este, practic, din punctul de vedere al aparatului de zbor, o noutate. Este produs de catre Ansat inca din 2013, la fabrica din Kazan. Si beneficiaza de doua propulsoare Pratt & Whitney PW-207K, cu cate 630 de CP fiecare.

Acum insa, s-a trecut la urmatorul pas. O colaborare cu institutul NAMI. Cel care este responsabil pentru masinile AURUS. Unele care au intrat in atentia publicului dupa ce Putin a comandat un model blindat. Iar specialistii NAMI au fost insarcinati sa se ocupe de designul si confortul interior.

Rezultatul? Cea mai mare cabina din segment. In care pot lua loc pana la 5 pasageri, doi dintre ei beneficiind de scaune individuale. Mai mult, ergonomia a fost simulata computerizat, iar apoi a fost testata folosindu-se persoane diferite din punct de vedere antropometric. Si, spun cei care se ocupa de domeniu, AURUS chiar este un produs cu potential.

Oferta pentru Erdogan

Ei bine, dupa ce i-a prezentat lui Erdogan AURUS Senat, modelul pe care-l foloseste, Putin i-a prezentat si elicopterul. Si, pe loc, i-a facut o oferta. Sa achizitioneze un astfel de elicopter si ii va oferi un bonus. Pretul: milioane de dolari.

Iar bonusul, un sedan al carui cost este 18 milioane de ruble. Ceea ce inseamna 247.564 de euro. Si cu 3 milioane de ruble mai mult decat costa in Rusia Mercedes-Maybach S 650.

AURUS Sedan este insa doar primul produs al noii marci. Exista deja si o limuzina, L700, inclusiv in varianta blindata, care a si fost „rafinata” pentru Putin. Pretul pentru aceste modele nu este insa comunicat. Se stie insa ca va exista si un SUV (Komendant), care va avea si o varianta hibrida. Ca si faptul ca pentru moment productia este limitata la 200 de autoturisme si putine vor ajunge pe piata. In 2021 insa fabrica urmeaza sa ajunga la o capacitate de 5.000 de unitati, iar precomenzile au ajuns deja la cifra de 700. Pietele vizate: Orientul Mijlociu, China si Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.