Editia 2018 a Campionatului National de Raliuri Dunlop pastreaza traditia si va debuta la Brasov, cu Tess Rally, In perioada 23-25 martie pe specialele de asfalt deja consacrate din Brasov si imprejurimile lui.

Dupa pauza competitionala, fanii sporturilor cu motor vor avea posibilitatea sa ii vada din nou „la treaba” pe cei mai buni piloti de raliuri ai tarii, evoluand in cadrul celui mai longeviv raliu din istoria Romaniei. Interesul foarte ridicat se datoreaza si faptului ca pentru sezonul 2018 sunt anuntate noutati mai multe si mai spectaculaose ca niciodata.

„Dupa o lunga perioada de munca, preserata cu numeroase surprize care mai de care mai neplacute, nu poate exista o satisfactie mai mare pentru mine si pentru echipa de organizare, decat sa avem la start nu mai putin de cinci campioni nationali absoluti de raliuri, castigatori de mai multe ori ai acestui frumos raliu”, a declarat Bela Stoica, presedintele clubului organizator.

“Doar enumerarea lor creaza emotie, atat noua, organizatorilor, cat si, sper eu, spectatorilor. Titi Aur – de sase ori castigator la Brasov, Simone Tempestini, Dan Girtofan si Vali Porcisteanu, fiecare dintre ei de cate trei ori invingatori aici, Bogdan Marisca – campionul la zi, de doua ori castigator al raliului”, a mai spus domnul Stoica.

In premiere pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop, organizatorii propun pentru prima zi de concurs (sambata, 24 martie 2018) o desfasurare speciala. Cea mai frumoasa speciala a raliului, Poiana, va fi parcursa de doua ori Intr-un interval de circa doua ore.

In acest fel, spectorii vor avea ocazia sa-i vada Inca din startului raliului pe participanti urcand serpentinele spre statiunea Poiana Brasov Intr-un format de viteza In coasta.

In plus, dupa ce concurentii vor poposi in parcul de service pentru refacera fortelor, urmeaza in centrul istoric al Brasovului deja traditionalul Brasov Rally Show, proba speciala – spectacol care incheie prima zi a raliului, dupa parcurgerea a aproximativ 60 km de probe speciale din totalul de 140 km.

Ziua a doua debuteaza duminica, 25 martie 2018, cu celebrele speciale Babarunca si Cheia. Pentru a doua parte a zilei, sunt programate treceri pe probele Paraul Rece si Rasnov, iar Tess Rally Brasov 47 se va incheia la fel cum a inceput, pe speciala Poiana,desfasurata de aceasta data in sens invers, spre Brasov. Asadar, in Livada Postei vor putea fi aplaudati pentru prima data castigatorii editiei 47 ai raliului brasovean.

Decernarea tuturor premiilor va avea loc duminica seara, la Coresi Shopping Resort, si va fi precedata de un concert.

Dupa debutul de succes din 2016, Campionatul National de Rally 2 Dunlop isi va disputa si in acest an prima etapa la Brasov. Intrecerea, care se vrea o anticamera a raliurilor, are rolul de rampa de lansare a tinerelor talente. De asemenea, in cadrul Tess Rally Brasov 47 isi va desfasura prima etapa din acest an si campionatului national destinat vehiculelor istorice.

Programul detaliat al primei etape din cadrul Campionatului National de Raliuri tess-rally

Program Tess Rally Brasov 47:

Vineri 23.03.2018
Shakedown Rasnov
13:00 – 18:00 – Valea Cetatii
Start festiv – prezentarea participantiilor
20:00 – Brasov – Piata Sfatului

Sambata 24.03.2018
12:28 – PS1 Brasov – Poiana Brasov
13:06 – PS2 Rasnov – Paraul Rece
14:34 – PS3 Brasov – Poiana Brasov
15:12 – PS4 Rasnov – Paraul Rece
19:20 – PS5 Brasov Rally Show

Duminica 25.03.2018
07:48 – PS6 Babarunca
10:31 – PS7 Cheia
12:59 – PS8 Poiana – Rasnov
13:22 – PS9 Rasnov – Paraul Rece
16:10 – PS10 Poiana Brasov – Power Stager Stage

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.