Mazda se misca repede. In toamna trecuta oferea primele detalii privind modelele eclogice. In iunie au anuntat ca primul model electric apare in 2020. Iar acum ne prezinta prototipul e-TVP.

In toamna lui 2018 se vorbea despre „electrificare” la Mazda. Insa se specula si cu privire la o platforma comuna cu Toyota. Insa, in iunie, Akira Marumoto, infirma aceasta directie intr-un interviu acordat publicatiei Automotive News Europe. „Dezvoltam o noua arhitectura pentru vehicule electrice impreuna cu Toyota, dar intai vom introduce propriul nostru vehicul electric pe o platforma Mazda, in 2020”, preciza el. Marumoto anunta cu acel prilej si faptul ca modelul electric va fi urmat, in 2021-2022, de versiuni PHEV.

Deocamdata, un prototip functional

Niponii au organizat la Oslo Mazda Global Tech Forum 2019. Prilej cu care au prezentat primul lor electromobil. Dar nu va asteptati sa vedeti designul modelului. Detalii pe aceasta tema urmeaza sa apara in perioada urmatoare. Pentru ca, probabil, compania se va folosi de Salonul Auto de la Tokyo, din finalul lui octombrie, pentru a-l prezenta.

Si-atunci ce au vazut jurnalistii? Ei bine, un prototip functional care se afla ascuns sub caroseria unui CX-30 de serie. Si pe care l-au numit Mazda e-TPV (Electric Technology Prove-Out Vehicle). In ceea ce priveste performantele, nu sunt detalii publice. Totusi, a „rasuflat” faptul ca este vorba despre un singur motor electric ce produce 143 de CP si 265 Nm de cuplu. Bateria are o capacitate de 35.5 kWh.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.