Masina unicat marca Toyota. Acesta este automobilul pe care-l foloseste noul imparat al Japoniei, Naruhito.

Dupa cum stiti, Naruhito a fost inscaunat dupa ce tatal sau Akihito, a abdicat. Prima actiune de acest gen inregistrata in ultimele doua secole. Decizia lui Akihito, care are 85 de ani, a declarat ca renunta la tron din pricina varstei inaintate si sanatatii precare. Iar de la Naruhito, 59 de ani, se asteapta sa aduca un nou suflu monarhiei care a implinit peste doua milenii.

Naruhito se deplaseaza cu Empress 1

Naruhito are la dispozitie Empress 1. In fapt, o Toyota Century de generatie anterioara, modificata. Seria limitata se numeste Toyota Century Royal Imperial Processional Car ssi are alte 3 versiuni, de asemenea unice.

Empress 1 a fost realizata la comanda in 2006. Un alt exemplar, Empress 2, a fost realizat in 2008, dar este practic o versiune de masina funerara. Ea a fost folosita in procesiunile care au urmat decesului printului Mikasa. In fine, Empress 3 si 5 (in Japonia 4 este numar cu ghinion) sunt doua exemplare speciale folosite de catre Ministerul de Externe cu prilejul unor vizite oficiale.

Dotari speciale

Fata de modelul standard, masina are o grila fara sectiuni cromate, dar si suport pentru drapele. Empress 1 are o lungime mai mare (6.155 mm) si un ampatament extins si beneficiaza de trei randuri de scaune.

Portierele posterioare se deschid, ca la Rolls-Royce, in sens invers directiei de miscare. Evident, pentru a asigura un acces mai facil in interior. Unul care beneficiaza de tapiterie din lana naturala, praguri cu trepte din granuit si tavan acoperit cu hartie de orez. Scaunele destinate soferului si pasagerului din fata sunt acoperite cu piele. In plus, automobilul are un acoperis care se deschide, si de o multime de elemente de securitate. Acestea din urma, evident, nu au fost facute publice.

Masina are un motor 5.0 V12. Acesta produce 280 CP si un cuplu maxim de 460 Nm. Transmisia este automata cu sase rapoarte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.