Castigatorul sezonului 2018 al Campionatului National de Drift se va decide in ultima runda.

Calin Ciortan s-a impus, in fata a 10.000 de spectatori, in etapa a cincea din Campionatul National de Drift, desfasurata pe circuit stradal la Rovinari, astfel ca lupta pentru titlul de campion al anului 2018 in driftul romanesc se va da pe 22-23 septembrie la Baia Mare.

Campion en-titre, titratul pilot a reusit astfel sa recupereze din avantajul pe care Iulian Jumuga si l-a creat in primele patru etape. Jumuga a reusit la Rovinari sa castige calificarile, insa a fost eliminat in Top 8 de Traian Buse.

In acest moment, Jumuga are 402 puncte si Ciortan a acumulat 375 de puncte, astfel ca diferenta dintre cei doi este de numai 27 de puncte. La Baia Mare, pe 22-23 septembrie, ambii pot scrie istorie. Jumuga, la 23 de ani, poate deveni cel mai tanar campion din istoria driftului autohton, iar Ciortan poate ajunge la al patrulea titlu din cariera, un record absolut.

In finala de la Rovinari, Ciortan l-a invins pe Razvan Fratianu dupa un dublu battle extrem de echilibrat. Victoria i-a fost asigurata de faptul ca Fratianu a lovit un parapet chiar la duelul decisiv.

De altfel, de-a lungul celor doua zile, nu mai putin de 10 masini au fost avariate grav in timpul coliziunilor cu parapetii. Datorita respectarii tuturor conditiilor de securitate, toti pilotii au iesit teferi din masini, iar publicul, aproape de circuit, a fost in afara oricarui pericol.

„A fost o etapa spectaculoasa, extrem de dificila, iar asta s-a vazut in acest weekend. Ma bucur mult ca nu am lovit masina decat foarte putin, iar acum ne pregatim pentru ultima etapa. Cu siguranta, va fi un nou spectacol de gala”, a declarat Ciortan, imediat dupa succesul de la Rovinari.

Podiumul de la Rovinari a fost completat de Traian Buse, vicecampionul sezonului trecut, care a intrat astfel in lupta pentru Top 3 la general, in timp in lupta pentru titlu se mai mentin Jumuga, Ciortan si Fratianu, ultimul mai mult cu sanse matematice. Clasamentul dupa 5 etape la Clasa Pro este urmatorul: 1. Jumuga 402p 2. Ciortan 375p 3. Fratianu 328p 4. Catalin Trifan 302p 5. Buse 293p

Etapa de la Baia Mare, programata pentru 22-23 septembrie, se va desfasura tot pe circuit stradal, si va fi pentru al treilea an consecutiv cand campionul se decide in ultima runda.

Sursa: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.