LEGO Technic Bugatti Chiron a ajuns in Bucuresti. Acesta poate fi vazut la showroom-ul eMAG Baneasa pana pe 2 octombrie 2019. Masina realizata de proiectantii si constructorii LEGO stabileste o serie de premiere.

Modelul LEGO este complet functional!

Este realizat  doar din piese LEGO, fara a se folosi adezivi, este complet functional si autopropulsat. El poate gazdui doi pasageri.

Constructia la scara 1:1 a integrat peste 1.000.000 de piese LEGO Technic. Ea se alimenteza exclusiv de motoare LEGO® Power Function. Cu 2.304 motoare, 4.032 roti dintate si 2.016 osii LEGO Technic, motorul de 1,5 tone genereaza 5,3 kW /CP si un cuplu estimat de 92 Nm, atingand o viteza de peste 20 km/h.

Pentru realizarea proiectului s-au creat pentru prima data noi tipuri de caramizi transparente LEGO® Technic™. Anumite piese portante ale masinii au fost construite exclusiv din caramizi si piese LEGO® Technic™. In total, s-au folosit 58 de tipuri de piese fabricate special pentru realizarea modelului.

Limitele imaginatiei depasite

„Aceasta masina in marime naturala creata cu piese LEGO® Technic™ inregistreaza o serie de premiere la multe capitole. Prin realizarea proiectului, am impins limitele propriei noastre imaginatii. De peste 40 de ani, LEGO® Technic™ le permite fanilor de toate varstele sa-si testeze creativitatea cu un sistem de constructii. Acestea ii provoaca nu doar sa creeze design-uri noi, ci si sa proiecteze functii noi”, spune Lena Dixen, Vicepresedinte in cadrul Departamentului de Marketing al Grupului LEGO®.

Modelul a fost realizat prin colaborarea proiectantilor LEGO® Technic™ si a oamenilor din fabrica Kladno din Republica Ceha. Aceasta este cea care construieste si modelele impresionante pentru magazinele LEGO® si parcurile LEGOLAND. Echipa a reusit sa recreeze formele emblematice ale modelului Chiron, cat si sa faca posibila conducerea acestui model. „Este un exemplu fascinant al sistemului de constructie LEGO® Technic™ si al potentialului sau de reinventare creativa”, a incheiat Lena Dixen.

O constructie impresionanta din punct de vedere proiectare si inginerie

Masina originala si replica LEGO® Technic™ sunt similare si pot fi cu greu distinse de la distanta. Modelul reconstruit de LEGO® reuseste sa copieze designul exterior si liniile originale, creand o structura complexa din segmente triunghiulare interconectate. Mai mult, interiorul masinii respecta cele mai mici detalii ale modelului original. De la scaune pana la bord si volan, totul este creat cu ajutorul pieselor LEGO® Technic™.

Modelul este echipat cu spoiler spate functional, ce foloseste LEGO® Power Functions si Pneumatics. Ca si cu vitezometru, faruri si stopuri, volan detasabil si pedale de frana functionale si construite din piese LEGO® Technic™. Pentru a-l construi, a fost nevoie de 339 tipuri de piese LEGO® Technic™ si de peste 13.000 ore de munca.

LEGO® Technic™ Bugatti Chiron in marime naturala a fost prezentat pentru prima data la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, pe 30 august 2018.

Primul test drive

Masina LEGO® TECHNIC™ Bugatti Chiron a fost testata pentru prima data pe circuitul Ehra Lessien din Germania. Desi nu are viteza uluitoare de 420 km/h a modelului Bugatti Chiron original, motoarele LEGO® Technic™ Power Functions au reusit performanta de a propulsa masina la putin peste 20 km/h. Au aratat astfel ca „Build for Real” nu este doar un slogan.

Masina a fost condusa de Andy Wallace, fost pilot profesionist, care a castigat de mai multe ori cursele de 24 ore de la Le Mans si Daytona. Acesta este in momentul de fata pilotul oficial Bugatti.

„Cand am vazut prima data modelul LEGO® Chiron, am fost impresionat imediat de acuratetea acestuia si de atentia minutioasa acordata detaliilor. De fapt, de la vreo 20 metri nu iti dai seama ca te uiti la o masina construita din piese LEGO®. Pot doar sa-mi imaginez cat timp si efort au fost necesare pentru realizarea acestui model. A fost o experienta grozava sa conduc un LEGO® Chiron, o experienta de care m-am bucurat pe deplin. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca intr-o zi voi ajunge sa conduc o masina LEGO® adevarata”, a declarat Andy.

Chiron este masina sportiva suprema si cea mai noua interpretare a valorilor brandului Bugatti, „Art Forme Technique”. Cu o putere de 1.500 CP, un cuplu imens de 1.600 Nm, intre 2.000 si 6.000 rpm si o varietate de inovatii tehnice, Chiron este proiectat nu doar pentru o viteza maxima, ci si raspunde celor mai exigente cerinte in ceea ce priveste luxul, confortul, usurinta de conducere zi de zi si durabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.