Rabla 2019

ITP nu mai este obligatoriu pentru masinile casate in programul Rabla 2019. Ministerul Mediului a renuntat la prevederea care intra in vigoare in acest an.

Regula a starnit controverse, pentru ca presupunea ca persoanele care doreau sa caseze o masina nefolosita ani buni erau obligati sa plateasca o taxa suplimentara. Ca si costurile adiacente punerii la punct a masinii pentru a obtine ITP-ul. Costuri nejustificate in conditiile in care masina urma sa fie scoasa ulterior definitiv din circulatie.

„Am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o masina care sta in curtea unui cetatean sa fie scos. Daca eu am masina in curte nu o sa ma mai duc sa platesc o taxa in plus cand pot sa ma duc sa o dau pentru a achizitiona o masina noua”, a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Rabla 2019 incepe pe 5 aprilie

Rabla 2019 debuteaza pe 5 aprilie. Ministerul Mediului a anuntat ca au fost alocate fonduri pentru circa 35.000 de tichete pentru programul Rabla Clasic. Prima de casare ramane neschimbata, 6.500 de lei. Ea poate ajunge insa la cel mult 9.200 de lei prin bonusuri. Se ofera 1.000 de lei pentru emisii de cel mult 96 grame ale masinii noi si 1.700 lei pentru cel cu sistem hibrid.

In programul Rabla Plus fondurile sunt de 93 de milioane de lei. Ele sunt echivalentul a aproximativ 2.000 de masini electrice sau 4.600 de automobile plug-in hybrid. Bonusul este de 45.000 de lei in primul caz, respectiv 20.000 de lei pentru una plug-in hybrid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.