Raul Badiu si Gabriel Lazar au reusit sa isi asigure trei titluri in Campionatul National de Raliuri Dunlop dupa Cotnari Rally Iasi. In mai putin de o saptamana isi vor face debutul in World Rally Championship (WRC).

Absenti anul trecut din cauza problemelor financiare dupa ce in 2016 obtinusera 4 titluri, cei doi, care au concurat pe un Suzuki Swift, au facut un sezon de-a dreptul spectaculos, iar cifrele vorbesc de la sine despre reusita lor.

Au castigat toate etapele Cupei Suzuki, acolo unde au in acest moment cu 79 de puncte in fata echipajului Bogdan Vrabie/Cosmin Diacu. O performanta similara au obtinut si la clasa 9, cu 6 victorii din 6. Cu o runda inainte de final, la Clasa 9, Badiu are 150 de puncte, in timp ce locul 2, ocupat tot de Vrabie, are 85 de puncte.

Este pentru a treia oara cand Badiu (25 de ani) isi asigura titlul de campion la Clasa 9, dupa reusitele din 2013 si 2016.

La 2 Roti Motrice, sibianul are in acest moment 129 de puncte, cu 36 mai multe decat Adrian Teslovan. Astfel, nu mai poate pierde titlul pe care si-l adjudeca pentru a treia oara dupa editiile 2015 si 2016.

A adunat 15 titluri de campion in 6 ani

In total, din 2012 pana in prezent, Raul Badiu a strans 15 titluri de campion la raliuri. Astfel, a castigat: debutanti CNRD, Debutanti Dacia Logan (2012), Clasa 9, Cupa Dacia, Echipe (2013), Echipe (2014), Clasa 5, 2 Roti Motrice (2015), 2 Roti Motrice, Cupa Dacia, Clasa 9, Juniori (2016), 2 Roti Motrice, Clasa 9, Cupa Suzuki (2017).

Cei doi vor sarbatori cucerirea celor titlurilor prin startul, in premiera, la o etapa din World Rally Championship. Astazi au plecat spre Turcia, iar la finalul saptamanii viitoare vor participa la Raliul Turciei.

„Este un pas inainte pentru cariera mea. Voi participa cu un Ford Fiesta R2T in aceasta ultima etapa din cadrul WRC Junior. Va multumesc tuturor pentru suport”, a anuntat Raul Badiu.

Din Turcia nu vor lipsi Simone Tempestini si Sergiu Itu, care tocmai au devenit campioni absoluti in 2018. Acestia pornesc cu entuziasm etapa pe macadam din WRC 2. in precendetele doua runde, din Finlanda si Germania, au punctat de fiecare data, terminand in Top 10.

Sursa: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS)
Sursa foto: rallyzoom.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.