Electrificarea este miza Ford. Lucru pe care-l probeaza si la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Compania a dezvaluit cea mai completa gama de vehicule electrificate din istoria sa. Iar acestea urmeaza sa ajute la o rocada intre vanzarile de modele electrificate si cele cu motorizari conventionale pana la finalul anului 2022.

Electrificarea Ford: 17 vechicule pana in 2024

In cursul acestui an, Ford a anuntat ca fiecare model din gama va include cel putin o versiune electrificata. Fie ca este vorba despre versiuni mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric. Este dezvoltata astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clientilor europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate pana in 2024, opt dintre acestea fiind prezentate in premiera in 2019.

Ford se așteapta ca motorizarile electrificate sa reprezinte mai mult de jumatate din vanzarile companiei pana la finalul anului 2022. Ceea ce inseamna ca se va face o rocada intre versiunile electrificate si cele conventionale benzina și diesel. Pana in acel moment, compania se așteapta ca vanzarile totale de mașini electrificate depașeasca un milion de exemplare.

Un stand complet electrificat

„Electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto. Noi ne-am propus  sa crestem substantial numarul de optiuni cu propulsie electrificata pentru clientii nostri. Ei vor putea sa aleaga varianta care se potriveste cu nevoile lor”, spune Stuart Rowley, președinte Ford Europa. „Estimam ca pana in 2022 majoritatea vanzarilor noastre de autoturisme sa fie reprezentata de modele electrificate”, a completat el.

Standul pe care Ford il dezvaluie la Salonul Auto de la Frankfurt este complet electrificat. Si este populat de cea mai complexa gama de mașini cu propulsie alternativa pe care a prezentat-o vreodata compania.

Versiunile electrificate

Ford Kuga PHEV este un element principal pentru electrificarea marcii. Kuga devine cel mai electrificat vehicul din istoria Ford. Este primul care ofera variante de propulsie mild-hybrid, full-hybrid cu auto-incarcare și plug-in hybrid. Apoi Explorer Plug-In Hybrid, SUV care le ofera pasagerilor șapte locuri, si noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid, care ofera spatiu pentru pana la opt pasageri. Ambele pun la dispozitia clientilor autonomie pur electrica. Plus libertatea și autonomia permise de un motor traditional pe combustie.

Noul Puma EcoBoost Hybrid, un crossover compact inspirat din lumea SUV-urilor, este si el un element pentru electrificarea Ford. Modelul produs la Craiova ofera tehnologie mild-hybrid. Aceasta reduce emisiile de CO2, optimizand consumul și ofera o experienta de șofat plina de satisfactii. Modelul este prezentat in premiera in stilata versiune de echipare Titanium X.

Noul Ford Mondeo Hybrid wagon vine cu tehnologie de auto-incarcare. El beneficiaza de un sistem propulsie full-hybrid ce combina un motor pe benzina cu unul electric. Tehnologia este o alternativa convingatoare la tehnologia diesel. In fine, noul SUV electric de performanta inspirat de Mustang va sosi in 2020. Acesta va oferi posibilitatea de incarcare rapida, autonomia pur electricaurmand sa fie de 600 de kilometri (WLTP).

Solutii facile de incarcare

Ford va colabora cu șase furnizori de energie din toata Europa, pentru a le putea oferi clientilor servicii de incarcare domestice de tip wall box. Ca și acces la tarife bazate pe energie verde, permitand in acest fel o incarcare mai simpla, mai rapida și mai putin costisitoare a mașinilor electrificate.

Solutia wall box dezvoltata de Ford permite o putere de incarcare cu pana la 50% mai mare fata de o priza domestica normala. Ceea ce inseamna reducerea timpilor de incarcare pana la o treime.

Colaborarea recent anuntata cu Centrica va pune la dispozitie aceste servicii in Marea Britanie și Irlanda. De asemenea, partenerii Ford din zona de energie vor sprijini prin serviciile lor de instalare reteaua de dealeri Ford din Europa.

Aplicatie pentru telefon si tableta

Ford lanseaza, de asemenea, o aplicatie pentru telefon și tableta. Aceasta permite localizarea punctele de incarcare, rute catre acestea si solutii de plata. In parteneriat cu NewMotion, Ford ofera acces la una dintre cele mai extinse retele de statii de incarcare la nivel european. Noua aplicatie va permite accesul și plata rapide la peste 118.000 de puncte de incarcare aflate in 30 de tari de pe Continent.

Ford este membru fondator și actionar al consortiului Ionity. Acesta planuieste sa construiasca 400 de statii de incarcare rapida cu putere de 350 kW pana in anul 2020. Aceste statii vor permite o reducere semnificativa a timpului de incarcare pentru toate vehiculele electrice.

Experienta Go Electric

Seria de experiente Go Electric debuteaza la randul sau la Salonul Auto de la Frankfurt. Vizitatorii sectiunii Go Electric vor descoperi exponate interactive, dar și, in premiera mondiala, un simulator de acceleratie a mașinilor electrice.

Lista de experiente Go Electric include, spre exemplu, o calatorie prin realitatea augmentata in care fiecare tip de propulsie oferit de Ford. Apoi, o experienta tactila interactiva care ii va ajuta pe clienti sa aleaga cea mai buna varianta de propulsie pentru nevoile lor.

Seria de experiente nu se va rezuma la Frankfurt. Ea va face un tur european care va trece prin Italia (25 octombrie – 4 noiembrie), Franta (16-24 noiembrie), Spania și Marea Britanie in 2019 și la inceputul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.