Dacia mini-SUV electric

Dacia mini-SUV electric? Nu, nu este o utopie. Ba mai mult, presa franceza ne ofera si o estimare. Un concept care ar urma sa fie lansat in serie in 2021. Va spunem povestea completa.

Scriam recent, cu prilejul Salonului Auto de la Shanghai, despre Renault City K-ZE. Un model conceput special pentru piata din China. Si unul menit sa mearga pe drumul deschis pentru constructorul francez de Zoe in domeniul electrificarii. Ei bine, inca de atunci s-a pus intrebarea despre extensia proiectului pe piata globala. Iar Caradisiac sustine ca este legat de Dacia.

Dacia, alegerea perfecta

Renault are tot interesul sa profite de succesul Dacia. Unul despre care, stiti deja, a scris la superlativ si JATO. Modelele marcii au priza si vanzari excelente. Iar daca acestea sunt rebranduite Renault pe unele piete, acum vom avea si varianta inversa. Un Renault cu sigla Dacia.

Este vorba despre City K-ZE. Si sunt mai multe motive. Unul este pretul. Cel anuntat in China este de circa 10.000 de euro (cu bonusurile). Or, la o astfel de valoare, ar pune in pericol suprematia lui Zoe pe piata franceza. Si nu numai.

Pe de alta parte, este vorba despre o masina cu cinci usi si cu alura de mini-SUV. Astfel ca ar putea afecta politica generala a marcii in segmentul electric. Si-atunci, o mutare logica este sa puna logo-ul Dacia pe calandru.

Mai mult, o astfel de mutare ajuta si din alta perspectiva. Ca toate marcile, Dacia se confrunta cu problemele induse de normele de poluare. Trebuie sa reduca emisiile la intreaga sa gama. Iar un model electric ar scadea media.

Un pret atractiv. La noi, putin peste 10.000 de euro

Colegii din presa franceza spun ca si modelul Dacia va avea un pret atractiv. Se vorbeste de 20.000 de euro, fara ecobonus. In Franta masina ar costa circa 14.000. La jumatate comparativ cu un Renault Zoe. Iar la noi putin peste 10.000.

Sigur, Dacia City K-ZE nu o sa fie la fel de luxoasa precum un Zoe. Insa, daca pastreaza caracteristicile versiunii chineze, o sa aiba dotari suficiente. In plus, urmeaza sa fie dotata cu baterie de capacitate medie. Ceea ce inseamna o autonomie limitata, la circa 200 km. Suficienta insa pentru clientii care isi doresc o masina pentru oras sau pentru drumuri scurte in afara sa.

Modelul insa nu o sa apara mai devreme de 2021. Si, sustin tot colegii francezi, aceasta pentru a permite lansarea noului Sandero.

Viitoarea Dacia in 10 puncte
  • Mini-SUV
  • Versiunea Dacia a lui Renault K-ZE din China
  • Bazat pe Renault Kwid (vandut in India, Brazilia…)
  • Cinci usi, patru locuri
  • Apare la finalul lui 2021
  • Dezvaluit in avanpremiera la Frankfurt
  • Incarcare 100% la priza normala, in circa 4 ore
  • Autonomie electrique de circa 200 km
  • Echipare in functie de finisari: navigatie cu ecran tactil, climatizare, camera marsarier
  • Pret : 20 000 € (fara eco-bonus)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.