O versiune similara a motorului turbo cu patru cilindri va echipa noul Jetta GLI, dar, evident, cu o putere mult mai mica.
Volkswagen poate spune ca aceasta este o versiune aproape de productie a modelului Jetta, dar exista o diferenta masiva de putere intre autoturismul si acest vehicul personalizat construit pentru a aborda pistele de sare din Utah. Vehiculele disponibile in showroom-uri trebuie sa faca fata cu 147 de cai putere de la un motor turbo de 1.4 litri, in timp ce acesta are aproape trei ori si jumatate mai mult. Exact, unitatea pe benzina cu patru cilindri TSI de 2,0 litri apartinand gamei familiare de motoare EA888 a fost tunat pentru a furniza „semnificativ mai mult” de 493 CP (sau 500 CP conform comunicatului de presa).

Vestea buna este ca un Jetta GLI mai puternic – pe care se bazeaza masina Bonneville – este chiar chiar ‘dupa colt’ si este pregatit sa foloseasca un „motor similar, cu un rating de putere putin mai scazut”. Cu toate acestea, nu va asteptati ca versiunea 2.0 TSI sa dezvolte oriunde in apropierea celor 493 CP a ceea ce VW spera sa fie o masina record. Versiunea sport a sedanului compact va folosi aproape aceeasi configuratie a motorului gasita in modelul Golf GTI din SUA, asa ca ne uitam undeva in regiunea a 220 CP (164 kW) si 350 Nm de cuplu.

Volkswagen Bonneville Jetta are mai mult de 493 cai putere volkswagen-jetta-bonneville-1
Cand ne putem astepta sa vedem Jetta GLI? VW promite ca „in curand va fi lansat in S.U.A.”, indiferent de ce inseamna asta. Deoarece cei de la Wolfsburg au spus ca noua generatie Jetta nu va fi oferita in Europa, deoarece este prea mare, va fi o poveste similara cu derivatul sau sportiv. Alte detalii cunoscute despre Jetta GLI includ disponibilitatea unei cutii de viteze optionale DSG cu sapte trepte, ca alternativa la cea manuala in sase trepte, impreuna cu o suspensie spate independenta provenita de la Golf GTI, pentru a inlocui configuratia mai ieftina cu punte rigida.

Intre timp, intre 11 si 17 august, Jetta Bonneville va incerca sa depaseasca 335,5 km/h pentru a stabili un nou record in clasa BGC / G a Southern California Timing Association pe Lacul Bonneville. VW a realizat deja doua inregistrari importante in acest an cu masina de curse electrica de la Pikes Peak si de la Goodwood Hill Climb.

Volkswagen Bonneville Jetta are mai mult de 493 cai putere volkswagen-jetta-bonneville-2Volkswagen Bonneville Jetta are mai mult de 493 cai putere volkswagen-jetta-bonneville-3Volkswagen Bonneville Jetta are mai mult de 493 cai putere volkswagen-jetta-bonneville-4Volkswagen Bonneville Jetta are mai mult de 493 cai putere volkswagen-jetta-bonneville-5Sursa: Volkswagen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.