Hyundai a anuntat ca Sebastien Loeb va lua startul la 6 etape din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri 2019, urmand a imparti un i20 Coupe WRC cu Dani Sordo.

In sezonul 2018 al WRC, Sebastien Loeb, de 9 ori campion, a luat startul in trei curse alaturi de Citroen, castigand in Spania.

„Victoria de la Raliul Spaniei mi-a reinviat dorinta de a continua sa concurez in WRC. Trecerea la Hyundai reprezinta o noua provocare, una pe care abia o astept. Am fost impresionat de abordarea echipei si de determinarea lor de a reusi. Simt ca le pot aduce multe”, a spus Sebastien Loeb, potrivit autosport.com.

Sebastien Loeb a semnat cu Hyundai Sebastien-Loeb

Pe langa Loeb, Hyundai il va avea full-time pe Thierry Neville in 2018, cu Andreas Mikkelsen fiind si el in echipa, alaturi de Loeb si Sordo. In plus, Hyundai continua sa poarte discutii cu Hayden Paddon.

Intelegerea aduce o prelungire de un an pentru Sordo, coechipierul de lunga durata al lui Loeb de la Citroen.

„Hyundai Motorsport a devenit o echipa speciala pentru mine, asa ca sunt fericit sa raman in echipa pentru sezonul urmator. 2018 a fost unul dintre cei mai buni ani ai mei. Stim ca putem fi chiar mai puternici, iar pentru asta trebuie sa invatam din momentele dificile. Avem o echipa extrem de interesanta, cu Sebastien venind la bord. Vine cu o experienta uriasa, de care va profita toata echipa”, a precizat Sordo.

Sebastien Loeb a semnat cu Hyundai dani-sordo

Prima runda la care Sordo va lua parte in sezonul 2019 al WRC va fi Raliul Mexicului, pe care l-a castigat in acest an.

Team leader-ul echipei, Michel Nandan, a numit sosirea lui Loeb drept „extrem de importanta” pentru Hyundai, care a fost aproape de titlu in ultimele doua sezoane, insa in cele din urma a triumfat Sebastien Ogier.

„Semnarea unui contract cu un pilot de un asemenea calibru arata ca suntem competitivi in WRC”, a spus Nandan, care a continuat: „Scopul nostru e sa castigam titlul WRC. Credem ca avem ceea ce e nevoie pentru a atinge acest obiectv, iar echipa pentru sezonul urmator reflecta perfect ambitiile noastre”.

Decizia lui Sebastien Loeb de a semna cu Hyundai a venit dupa ce Peugeot s-a retras din Campionatul Mondial de Rallycross si cea a grupului PSA de a nu-i oferi un contract pentru anul urmator.

Trecerea la Hyundai reprezinta, de asemenea, primul sau contract profesional in afara grupului PSA in 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.