Cinci masini BILSTEIN in top 10 si multe clase castigate la cursa de 24 de ore de la Nürburgring 2018

BILSTEIN si echipa Mercedes-AMG Black Falcon tocmai au ratat o victorie generala la cea de-a 46-a editie a competitiei ADAC Zurich de 24 de ore din 2018. Intr-o cursa caracterizata de conditii meteo frenetice, ceata groasa le-a rapit victoria cu cateva ore inainte de sfarsitul cursei . Maro Engel, Adam Christodoulou, Manuel Metzger si Dirk Müller trebuie sa se multumeasca cu locul al doilea in Mercedes-AMG GT3. Pe combinatia de 25.378 de kilometri dintre cursele Nürburgring Grand Prix si Nordschleife, Richard Lietz, Patrick Pilet, Fred Makowiecki si Nick Tandy in Porsche 911 GT3 de la Manthey Racing, au dominat. Pe locul al treilea: Black Falcon BILSTEIN Mercedes-AMG GT3 al lui Yelmer Buurman, Thomas Jäger, Jan Seyffarth si Luca Stolz.

PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON Race_02-1024x683PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON Race-1024x683Deja in calificari, echipate cu sisteme de suspensie BILSTEIN, echiepe au facut primii pasi si au reusit sa plaseze trei masini in topul 10. Maro Engel in Mercedes-AMG GT3 cu numarul 4 de start de catre Mercedes-AMG Team Black Falcon a ratat indeaproape pozitia in pol. Pilotul de 32 de ani a fost la doar putin mai mult de opt zecimi de secunda distanta de primul loc. In pole position: Porsche 911 GT3 R cu numarul de start 911 de catre Manthey Racing. In spatele lor au fost inca doua Porsche 911. Cu Aston Martin Vantage GT3 (numarul de start 007) si BILSTEIN Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (numarul 5 de start), alte doua masini GT3 echipate cu suspensie BILSTEIN au condus in pozitiile cinci si noua.

Sambata, cursa a fost palpitanta de la inceput si a fost plina cu razele soarelui. Dupa ce Porsche 911 GT3 R cu numarul de start 911 a inceput initial, a avut loc un schimb deschis de pozitii. Numai in primele cinci ore, prima pozitie in clasificarea generala s-a schimbat de 8 ori.
Evenimentele au devenit inghesuite si rapide peste noapte: liderul Porsche 911 GT3 R cu numarul de start 911 a demarat. Al doilea Manthey Porsche a preluat primul loc. La doar un minut in urma: Mercedes-AMG Team Black Falcon Mercedes-AMG GT3 cu numarul de inceput 5.
La unsprezece ore de la inceperea cursei, ploaia asteptata a inceput in timpul noptii. Manuel Metzger, in Mercedes-ul Black Falcon pe locul al doilea, a iesit cel mai bine in conditiile extreme si a inceput intrecerea. Metzger a reusit sa se alature timp de doua secunde de Porsche, iar la scurt timp dupa ora trei a fost anuntat: Mercedes-AMG GT3 a luat conducerea generala!

PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON 5-BF-Box-1024x683PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON 7-AMR-1024x683In dimineata zilei de duminica, liderul Manthey Porsche cu numarul de start 912 a primit o penalizare de de 3:32 minute. Autovehiculul a fost pur si simplu prea rapid intr-o zona Cod 60 in primele ore ale diminetii. Echipa Mercedes-AMG Black Falcon Mercedes-AMG GT3 de Maro Engel, Adam Christodoulou, Manuel Metzger si Dirk Müller au preluat din nou conducerea. Un total de patru masini BILSTEIN au fost acum in Top 5 cu ceata in crestere. Cursa a fost intrerupta cu trei ore si jumatate inainte de sfarsit. In numeroase parti ale cursului era acum atat de ceata incat siguranta soferilor nu mai era garantata. Cursa a fost reluata cu putin timp inainte de ora doua. Avansul confortabil cu mai mult de patru minute pentru modelul Mercedes-AMG GT3 cu numarul de inceput 4 a fost eliminat. In urmatoarea finala pentru victoria generala, Fred Makowiecki in Porsche 911 GT3 R cu numarul de start 912 l-a depasit pe Adam Christodoulou in Black Falcon Mercedes pentru a ocupa primul loc dupa o usoara atingere. Makowiecki nu va renunta la aceasta pozitie pana la sfarsit – victoria generala a fost acordata Porsche 911 GT3 R de la Manthey Racing la cea de-a 46-a editie a competitiei ADAC Zurich, 24 de ore din 2018.

PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON BILSTEIN-Grid-Girls-1024x683Categoria neoficiala Pro-Am a fost castigata de Ferrari 488 GT3, de catre echipa Wochenspiegel Monschau. Castigatorii claselor au fost, printre altele, Aston Martin Vantage GT3 (SP 9-LG), Porsche 991 Carrera (V6) si Mercedes-AMG GT4 (SP 10) de Black Falcon, precum si LMS Racing de Bas Koeten Racing TCR Cupra din clasa TCR.

„Felicitari pentru Manthey Racing! Din nefericire, in acest an nu am reusit sa luam victoria. Dar pentru a avea cinci masini in top 10 este un mare succes. Toate echipele BILSTEIN au avut o performanta extraordinara „, spune Florian Hägemann, director de Marketing & Motorsport la BILSTEIN. „Am amanat The Legend Strikes Back pana in anul viitor.”PERFORMANTA IMPRESIONANTA DIN PARTEA BILSTEIN SI BLACK FALCON 2_5-BF-1440x630

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.