Pentru DTO Tellur RT, prima runda pe macadam a sezonului 2018 a reprezentat prilejul de bifa primele succese din acest an in ierarhia FIA, prin Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, respectiv in intrecerea echipelor. Un rezultat care le permite sa abordeze cu optimism si a doua etapa a sezonului care se va desfasura pe aceasta suprafata, Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile.

Chiar daca are o noua componenta si fiecare dintre echipaje s-a aliniat la startul sezonului 2018 cu un nou material de concurs, DTO Tellur RT a avut un start cu rezultate pozitive, indiferent de suprafata de concurs. Si, evident, toate echipajele isi propun sa continue pe aceasta linie si in acest sfarsit de saptamana, care programeaza etapa cu numarul patru a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile.
Dupa doua prezente consecutive pe podiumul general si al Clasei 2, Vali Porcisteanu si Dan Dobre au izbutit la Arad sa-si treaca in cont victoria. A fost primul succes din 2012 incoace si le-a permis celor doi sa urce pe prima pozitie a clasamentului general provizoriu al campionatului. Un rezultat care probeaza ca sunt pe drumul cel bun in procesul de acomodare cu noua masina, Skoda Fabia R5, lucru pe care, de altfel, il scoate in evidenta si Vali. ”La Arad am avut confirmarea elementelor pe care le descoperisem la teste si anume ca masina este previzibila, prietenoasa, iar modul in care gliseaza, ”inghite denivelarile” si franeaza este absolut spectaculos. Pe suprafata noastra preferata am izbutit sa ajungem rapid la un ritm bun si putem spune ca suntem in grafic vizavi de obiectivele noastre din acest sezon, in care principalul tel este sa simtim cat mai bine masina si sa incercam la fiecare raliu sa avem o prestatie care sa ne permita sa ne batem pentru podium”, spune Porcisteanu.
Chiar daca este liderul campionatului dupa trei etape, el ramine insa cu picioarele pe pamant. ”Sigur, am savurat succesul de la Arad, dar acest lucru nu ne-a impiedicat sa analizam cu obiectivitate prestatia noastra si sa o raportam la cea a celorlalti competitori de top. Evolutia din etapa precedenta reprezinta un bun punct de plecare, dar trebuie sa lucram in continuare, la fel de constiinciosi si determinati, pentru a ne apropia cu adevarat de limitele masinii si pentru a avea ritmul pe care aceasta il permite. Suntem pe primul loc in campionat, dar aceasta pozitie are la origine si conjunctura, sau, mai precis, intamplarile de care au avut parte Simo, Bogdan, Giri si ceilalti piloti care vizeaza, ca si noi, locurile fruntase ale clasamentului general. Este limpede ca ei vor veni la fiecare raliu care urmeaza determinati sa se revanseze. Sosim in Moldova cu gandul de a progresa din punctul de vedere al evolutiei, ne dorim sa evitam problemele si sa fim printre protagonistii intrecerii”, a concluzionat Vali.
La debutul pe macadam cu noul lor Mitsubishi Lancer Evo IX, Cristi Dolofan si Mihai Sandu au avut parte de un abandon la Arad. Ritmul pe care l-au avut insa pana la acel moment, dar si faptul ca pentru Cristi aceasta este suprafata sa preferata, ii fac sa vina in Bacau cu o stare de spirit pozitiva. ”Ne acomodam cu masina, iar acum nu ne ramane decat sa incercam sa gasim calea prin care sa evitam problemele si evenimentele de tipul celor de la Arad. Obiectivul nostru pentru Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile este acela de a termina intrecerea si de a lupta pentru podium, astfel incat sa obtinem cit mai multe puncte pentru noi si echipa”, a spus Cristi.
Triplu castigator la Clasa 9 si in Cupa Suzuki, respectiv dublu invingator in intrecerea autovehiculelor cu doua roti motrice, Raul Badiu abordeaza competitia din postura de lider al ierarhiilor provizorii la toate cele trei categorii. “Am inceput sezonul asa cum visam si ne dorim sa continuam in aceeasi maniera si de-acum incolo. Evident, ne-am dori o noua tripla si aici pentru a ne consolida pozitia in clasamentele generale si pentru a contribui la un rezultat cat mai bun al echipei”, a declarat Raul.
Bogdan si Delia Nastase au ocupat la Arad locul secund la Clasa 11, chiar daca se aflau la primii kilometri pe macadam cu noua masina. “Am reusit sa ajungem la un ritm bun si sa obtinem un rezultat pe masura. Ca si colegii nostri insa, nu ne culcam pe o ureche. Stim ca mai este loc de progres, astfel ca mai avem mult de lucru. Important este sa parcurgem cat mai multi kilometri de proba speciala, astfel ca potentam dorinta de a obtine un rezultat cat mai bun cu ideea de a gasi metodele prin care sa ne ferim de orice tip de probleme si sa terminam intrecerea”, a precizat Bogdan.
Cu aceleasi ganduri abordeaza intrecerea si cei doi debutanti ai echipei, Eugen Caragui si Ramona Rusu. Cu atat mai mult cu cat pentru pilotii aflati la inceput de drum acumularile sunt direct proportionale cu distanta parcursa in competitie.
Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile programeaza joi 14 iunie Shakedownul si Startul Festiv. A doua zi, dimineata, la ora 9 se va da startul in competitia propriu-zisa. Prima zi propune cate doua treceri pe probele Hemeius, Trebes si Valea Budului, ultima fiind o noutate absoluta, precum si Superspeciala de la Onesti. Sambata, in ziua decisiva, se va alerga de doua ori pe Runcu si de cate trei pe Moinesti si Vermesti, trecerea finala pe ultima speciala reprezentind si PowerStage.

In sezonul 2018 echipa se bucura de sustinerea partenerilor: Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) Ion Mos, lantul de farmacii Catena, Mobil 1 prin Lubexpert si YATOshop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.