carucior cumparaturi inteligent

Carucior de cumparaturi cu franare de urgenta. Ati spune ca este vorba despre o pacaleala. Si, probabil, va intrebati ce ne-a apucat, cai nu se apropie 1 aprilie, ci 1 mai. Dar nu, nu este. In fapt, Ford merge mai departe cu ideea de a promova tehnologiile auto intr-o maniera friendly. Lucru pe care l-a facut, poate va mai amintiti, si cu patul inteligent.

Ford a pornit de la premisa ca, plini de energie, cei mici obisnuiesc sa foloseasca drept jucarii in supermarketuri carucioarele de cumparaturi. Si, uneori, o clipa de neatentie, sau o manevrare necorespunzatoare duce la incidente. Lucru care li se poate intampla insa si adultilor, atunci cand transporta cumparaturile la masina. Iar din pricina manevrelor necorespunzatoare, isi zgarie masina sau avariaza stopurile. Iar acum propune solutia.

Carucior de cumparaturi inteligent

Caruciorul de cumparaturi inteligent de la Ford foloseste o tehnologie utilizata in domeniul auto. Si anume franarea inteligenta „pre-coliziune”. Indiferent ca este vorba despre un alt carucior, un raft plin cu marfa, o masina sau un cumparator.

„Parintii sunt prinsi cu cumparaturile, iar cei mici profita. Iar pentru ca vor sa-i copieze pe cei mari, nu de putine ori preiau controlul carucioarelor. Insa, cu chef de joaca, se simt ca la comenzile unei masini de curse, iar culoarele din supermarket devin pista. Tehnologia ne vine in ajutor, si permite chiar oprirea completa si evitarea impactului”, spune Tanith Carey, specialist in probleme parentale.

Caruciorul celor de la Ford este un prototip si este putin probabil sa-l vedem in productie. Insa, cu siguranta, compania izbuteste din nou, asa cum a facut-o si cu patul inteligent, sa faca tehnologia mai „prietenoasa”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.