Coronavirus COVID-19 are, nu spunem o noutate, efecte directe, zilnice, si-n industria auto si sporturile cu motor. La nivel national si global. Informatiile pe aceasta tema sunt extrem de numeroase. Le vom grupa, incepand de astazi, intr-o selectie menita sa va ofere stirile care ne-au atras atentia. Am numit-o AUTOizolare, caci vrem sa ramaneti conectati cu acest domeniu in timp ce #stamacasa.

In China, dealerii auto functioneaza, insa vanzarile sunt vizibil reduse
  • In China, activitatea dealerilor a fost reluata. Insa activitatea se desfasoara la doar 53% din volumul normal, potrivit LifeNews, care citeaza informatii furnizate de China Automobile Dealers Association.
  • IHS Markit estimeaza ca vanzarile mondiale de automobile vor scadea cu 12% in 2020. Este cel mai important declin procentual al industriei auto, unul chiar mai mare decat cel consemnat ca urmare a crizei din 2008, cand a fost de numai 8%.
  • General Motors, spune Automotive News, si-a anuntat furnizorii ca amana dezvoltarea mai multor modele prevazute sa apara in lunile urmatoare. Decizia a fost luata pentru a conserva resurse pe perioada pandemiei.
  • Ford a anuntat ca amana pe o perioada nedeterminata redeschiderea fabricilor din America de Nord. Initial, se intentiona ca primele facilitati de productie sa fie redeschise pe 7 aprilie.
  • Toyota a anuntat ca fabricile din Europa raman inchise pana la o notificare ulterioara. Se vorbeste despre redeschiderea unitatilor din Marea Britanie, Franta, Cehia, Polonia, Turcia si Portugalia in data de 20 aprilie. In Rusia in schimb, fabrica ar urma sa isi inceapa activitatea pe 4 aprilie.
Gigantii auto cauta credite de miliarde

Gigantii auto sunt in cautare de surse de finantare, dupa cum anunta principalele site-uri de business. Automotive News scrie ca Toyota are nevoie de 7,5 miliarde lire sterline dupa ce a oprit productia principalele sale uzine de pe glob. Iar Bloomberg scrie, citand surse din interiorul companiei, ca si Daimler cauta finantare, suma dorita fiind de 9 miliarde de lire sterline.

Lista este completata de FCA. Care, potrivit Reuters, a accesat deja, de la doua banci, un credit de 3,1 miliarde lire sterline. Suma necesara pentru „cheltuieli generale ale corporatiei si capital de lucru”. Suma vine sa completeze creditele de 6,9 miliarde de lire sterline deja accesate de grup. Unul care spera sa poata relua activitatea in America de Nord pe 14 aprilie.

Saloanele de la Detroit si Paris, anulate

Anul 2020 era primul in care Salonul Auto de la Detroit urma sa aiba loc vara. Evenimentul era programat pentru perioada 9-20 iunie. El a fost insa anulat, iar organizatorii au anuntat ca vor returna sumele platite deja pentru bilete. TCF Center, spatiul care urma sa gazduiasca Salonul, urmeaza sa fie transformat, pentru urmatoarele 6 luni, in spital pentru ingrijirea persoanelor infectate cu Coronavirus COVID-19.

Si Salonul Auto de la Paris, editia 2020, a fost anulat. Probabil ca reprezentantii industriei franceze, care urmau sa-si prezinte noutatile cu acest prilej, vor apela la evenimente speciale (nu este exclus sa fie online) menite sa le permita popularizarea noilor modele.

Intrecerile de motorsport din Marea Britanie anulate pana in mai

David Richards, Chairman al Motorsport UK, a anuntat ca pana la inceputul lunii mai pe teritoriul Marii Britanii nu se vor organiza competitii de motorsport. „In momente de acest gen se impun masuri exceptionale. Sigur, nimeni nu-si dorea acest lucru, dar am decis sa suspendam temporar toate licentele de organizare competitii. Responsabilitatea fata de cei care fac parte din Motorsport UK si familiile lor primeaza in aceste momente”, a spus Richards.

Totodata, oficialii Motorsport UK au anuntat ca o decizie vizand calendarul 2020 urmeaza sa fie luata ulterior.

Project Pitlane

„Project Pitlane” este numele proiectului comun initiat de cele sapte echipe de Formula 1 care-si au sediul operational in Marea Britanie. Este vorba despre Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault si Williams.

Ei bine, tehnicienii si inginerii acestora vor colabora pentru a produce ventilatoare (si componente pentru acestea) necesare in terapiile persoanelor care sufera anomaliile respiratorii acute induse de COVID-19. Decizia a fost pusa in aplicare la inceputul acestei sapttamani.

Idei pentru perioada in care #stamacasa
  • Audi organizeaza tururi virtuale ale uzinei sale de la Ingolstadt, disponibile gratuit pe platforma AudiStream. Se recomanda utilizarea browserului Chrome si a castilor. „Vizitatorii” trebuie sa se inregistreze, iar pe parcursul turului de 20 de minute vor vedea linia de asamblare a lui Audi A4 si vopsitoria pentru Audi A3. Ei au la dispozitie si un ghid profesionist care va oferi informatii tehnice.
  • Fanii Fast and Furious mai au de asteptat pentru a vedea ultimul film, a carui lansare a fost amanata din pricina pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19. In schimb, au parte de o surpriza de la Lego Technic, Dom’s Dodge Charger. Este vorba despre o replica a acelui Charger R/T din generatia a doua (1968-1970) folosit de Dominic Toretto in Fast and Furious. Pachetul contine 1.077 de piese, se poate precomanda si urmeaza sa fie disponibil international, din 27 aprilie, pentru 105 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.