Audi a publicat un nou teaser cu viitorul SUV Q8, in care putem observa partea din spate a mult asteptatului model.

Prezentarea oficiala a noului SUV se va produce luna viitoare in China, la Shanghai.

Modelul constructorului de la Ingolstadt‎ are la baza conceptul Q8 si va impartasi mai multe elemente estetice cu modele A7 si A8.

Q8 a fost surprins in teste in mai multe randuri de-a lungul ultimelor luni, oferindu-ne o idee mai clara despre modul in care va arata.

O mare parte din partea mecanica a lui Q8 va fi aceeasi ca pe Q7 si, la o prima vedere, cele doua modele par identice in latime si lungime, dar acoperisul lasat in partea din spate face ca Q8 sa par mai mic.

Audi Q8 va avea un pret de pornire de aproximativ 60 de mii de euro si va sta, alaturi de A8, in topul gamei Audi, oferind nivele de lux similare.

„Q8 va avea o prezenta globala, urmand a fi prezent in Europa, China, SUA, Rusia s.a.m.d.”, a anuntat seful Audi, Rupert Stadler.

Q8 e unul dintre cele 7 SUV-uri la care Audi lucreaza in prezent si pe care intentioneaza sa le lanseze pena in 2020. Pe lista se afla Q2, un nou Q3 si Q5, plus un Q1 si un Q4, precum si un model electric E-tron.

Sub capota, Q8-ul va oferi mai multe motorizari, pe benzina, diesel si chiar hibride. Modelul de baza va fi echipat cu un motor TDI de 3.0 litri.

Ca si Q7, viitorul Q8 va fi construit pe platforma MLB, iar la structura caroseriei va fi folosit mult aluminiu, in incercarea de a cobori greutatea modelului sub 2 tone.

Marele rival al lui Audi Q8 se anunta a fi BMW X6.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here